serabeak

Redvolucija

Redvolucija ima naslednje kvalitete:
Spoznaj Sebe/ Spoznaj svoj svet
Objemi Sebe/Objemi svoj svet
Razkrij Sebe /Razkrij svoj svet
Predaj se Sebi

Spoznaj Sebe

Vzamem si čas in se potrudim, da spoznavam Sebe; svoj um, svoje telo, psiho, energijo, občutke, seksualnost, prepričanja, sence, svojo moškost in ženstvenost, svoje zavestno in nezavedno, mojega duha in mojo dušo, svojo človeškost in svojo duhovnost. Prepoznavam, da vse, kar se dogaja v mojem življenju – od veličastnega do govna – odseva moj jaz in zato ima potencial, ki mi pomaga rasti.

Čeprav so vsi načini vedenja pomembni, je gnoza moja naravna Pot:
“Kot pot notranjega prebujenja, kot pot globokega notranjega vedenja (to je gnoza), nas povabi in podpira naše notranje boje, da spremljamo, se slišimo in sledimo svojemu Jazu, Bogu in sebi. To je nepoznano učenje  – ne v filozofskem ali teološkem smislu, niti ne v smislu, da se o tem ni govorilo, temveč v smislu naših normalnih misli in občutkov, ki jih to ne predre. Govorimo o nepoznanem delu nas, ki je v istem trenutku izvorni del nas; učitelj znotraj, naša izvorna identiteta.”
–Jacob Needleman, v uvodniku Jean Yves LeLoup zapisu The Gospel of Mary Magdalene

Z drugimi besedami, najboljši način da spoznaš Božansko Ženstvenost je, da spoznaš sebe intimno.
(Yum)

Spoznaj svoj svet

Ne le, da sem pripravljena prebuditi svojo realnost osebnosti, temveč tudi neosebno realnost na planetu. Voljna sem vzeti “rdečo tabletko” (ali v Evinem primeru rdečo jabolko), da vidim skozi matrico – iluzijo politike, družbe, ekonomije, religije, vsakodnevne in novodobne duhovne arene, medijev in svojega osebnega življenja.

Izobražujem se, da naredim jasne, zavestne odločitve, ki podpirajo zdravo življenje na celotnem planetu. Sprejemam polno odgovornost za svoje akcije, misli, energije in življenje. Da se razumemo: Ne obstaja “prava” ali “napačna” Redvolucijska odločitev ali izbira, prizadevam si, da se zavedam v ozadju skritega zakaj delam določene izbire in da se zavedam učinkov svojih izbir na druge in na planet.

Gremo naprej.

Ne le da sem voljna spoznati druge svetove; kozmično areno in multidimenzionalno – v mojem dušnem interesu je, da tako naredim. Ravno zaradi mojega multidimenzionalnega zavedanja, moja duhovnost ni ločena od mojega vsakdana. Je življenje in življenje je. ( in je tudi onkraj življenja). Konec koncev poznati svet pomeni, poznati ga v bibličnem smislu — da odprem svoja metaforična bedra vsemu življenju.

Objeti Sebe

To kar spoznam o Sebi, nameravam sprejeti in vzljubiti – svojo svetlobo in svojo temo, to kar je videti “dobro” in ” slabo”, svojo svetnico in grešnico, vsak del mene objamem s svetostjo. Noben del mene ni izvzet iz mojega objema. Ta Objem opogumlja integriteto in utelešanje, naravno.

Kljub nazivu “duhovna superjunakinja” — to da sem Redvolucionarka ne pomeni, da sem nepremagljiva ali popolna, ali “duhovna” ali “razsvetljena” — gre za to, da si zmedeno, sramežljivo, boječe, bedasto, erotično, nepopolno človeško bitje. Ženska voljna, da sem odkrita in ranljiva in razkrivam svoj unikatni jaz v tem svetu, vse to je revolucionarno in hkrati eno od najpomembnejših učenj Božanske Ženstvenosti.

Skozi ta Objem — sčasoma in čisto naravno, se Redvolutionarka resnično, divje in globoko zaljubi vase, v ta planet in njeno Gospo. Postane Ljubica z velikim  “L,”  “ustvarja ljubezen,” nikoli zaključeno, večno širjenje erosa.

Objemi svoj svet

Praksa sprejemljivosti, objemanja in ljubljenja sebe naravno vodi v prakso  sprejemljivosti, objemanja in ljubljenja drugih, z vsemi njihovimi napakami in darovi, in bolečine sveta, nepravičnosti in grdote, kot tudi radosti, miru in lepote. In skozi ta intimni objem začenjam izkušati na celičnem nivoju, da je vsaka stvar ustvarjena iz božanskega zvezdnega prahu. Ko ranim drugega, ranim sebe. Ljubezen do drugega je ljubezen do sebe. Ta svet objamem kot živeč, dihajoč, rastoč, naraven element in  podaljšek mojega Jaza in Nje.

Pomemben opomnik: Rdeča, Vroča in Sveta Ljubezen ni airy-fairy “ljubezen in svetloba”… niti pogojna. Preobraža skozi nežne svetne lističe in ostre meče, mehke dotike in udarce pasje ženske, izjemne potrpežljivosti in palice dinamita, in nad vsem – ognja.

“Nekoč, ko bomo izmojstrili vetrove, valove, plimovanje in gravitacijo,  bomo vpregli za Boga energijo ljubezni, in takrat, bo drugič v zgodovini sveta, človek odkril ogenj.” –Pierre Teilhard de Chardin

Razkrij Sebe

Nameravam se spustiti z vajeti vsega (zavestno in nezavedno) kar me veže, zadržuje, zatira ali me naredi majhno, grešno, ločeno, me zasramuje, in povzroči, da pozabim svojo resnično božansko žensko naravo.

Svoje življenje živim skozi vodenje moje Duše, moje Gospe, božanske ženstvene iskre, ki sije v mojem srcu  — svojega življenja ne živim na osnovi idej, mnenj, prepričanj, pravil, trendov zunanjega sveta, zunanjih avtoritet kot so mediji, politiki, mode, založnikov, zdravnikov, gurujev, duhovnikov. Ne iščem več potrditve, veljavnosti, vrednosti ali sprejetosti iz zunjaega vira in namesto tega prakticiram da mi potrditev, veljavo, vrednost in sprejetost daje moja duša.  Ne spuščam se z vajeti, da bi bila provokativna ali uporniška. Moja Redvolucija se ne izvaja skozi nezavedne reakcije temveč skozi poln zavesten odziv moje notranje Resnice. Z drugimi besedami, živim od znotraj navzven.

Opolnomočena sem od znotraj navzven.

To ne pomeni, da izključim zunanje avtoritete ali informacije. Spoštujem jih, uživam jih, se učim od njih in iščem to, kar je primerno, vendar je moja avtoriteta moja Gospa. Ki govori kot moje celo telo, vendar jo slišim iz srca mojega srca, ki sije iz centra mojih prsi.

“Da spoznaš sebe kot utelešenje božanskega pomeni, da stopiš v stik s temeljnim virom duhovne avtoritete v sebi. Moški ali ženska, ki pozna boga v sebi, ni več odvisen/na od zunanjih posrednikov. Ženska mora odkriti božansko žensko esenco v sebi. To mora spodbuditi samospoštovanje, samozavest in “božanski ponos”, ki je potreben, da prečkaš pot tantre. Božanski ponos ali spominjanje svoje izvorne identitete kot božanskega je popolnoma drugačno kot aroganca, saj je ne motivira pomanjkanje ali kompulzivno samo poveličevanje. Ta ponos je antidota dvomu vase in neodobravanju in je izraz čistega tantričnega pogleda. KO ženska obnovi svojo božansko identiteto, ne išče več zunanjih virov potrditve, saj trdna, nezmotljiva notranja osnova za samozavest  izžareva iz njene notranje Biti.” –Miranda Shaw, Passionate Enlightenment

V temelju: Ni Redvolucije, če moja Gospa ne vodi.

 Razkrij svoj Svet

“Revolucija brez plesa je revolucija, ki je ni vredno imeti!” –V is for Vendetta

Spustim se z vajeti, da bi pomagala drugim, da se spustijo. Čeprav obstaja arhetip duhovne superjunakinje Redvolucionarke, ona ne verjame, da kdorkoli ali karkoli potrebuje reševanje. Z drugimi besedami —  Redvolucionarka ni tukaj, da reši svet, tukaj je zato, da služi svetu.

Ali .. Redvolucionarka pomaga rešiti svet s tem, da reši sebe. To pomeni, da je njen fokus in delo ( in igra) na sebi narejeno tako, da lahko boljše služim drugim, planetu in Njej.

To pomeni, da neham delati služenje z majhnim “s” — dejanja služenja za katerega mislim, da ga moram narediti in da začnem Služiti z velikim “S” –  Služiti s tem, za kar sem bila ustvarjena, da delam, Služenjem, ki ga nihče drug ne more narediti razen mene.

“Darilo, ki ga nosiš za druge nima za namen, da rešiš svet, temveč da polno pripadaš svetu. Sveta ne moreš rešiti, če ga poskušaš rešiti.  Najti moraš kar je unikatno tvoje, da to deliš s svetom, preden ga lahko narediš za boljše mesto. Razkritje tvojega unikatnega Darila, ki naj ga deliš s svojo skupnostjo je največja priložnost in izziv. To da deliš to Darilo  — svoj pravi jaz — je največ, kar lahko narediš, da ljubiš, da služiš svetu…in je vse, kar svet potrebuje.” — Bill Plotkin, Soulcraft

Čeprav je na svetu toliko avtentičnih načinov služenja na planetu, kot je ljudi in so vsi pomembni, se Redvolucionarka  odlikuje v in je odlična v ekstatičnem aktivizmu — je umazana razpoložena uporniška sestra “duhovnega aktivizma.” Ekstatični aktivizem nas izzove, da vidimo tako trpljenje sveta kot radost skupaj in da deska na tej  slastni napetosti z razsodnostjo, predanostjo in srčnostjo.

To pomeni, da zmoreš pogledati direktno v trpljenje, revščino, družbeno nepravičnost, ekonomsko krizo, okoljsko katastrofo, vojno, bolezen in zlorabo — in narediš karkoli ti veleva tvoj notranji klic, da pomagaš dvigniti te resnične izzive — in hkrati zavestno izbrati, da praznuješ življenje (razposajenost, boji z blazinami, orgazem, hecni filmi, plesne zabave in smejanje do solz) tudi v največjih izzivih…kajti to je tvoja sveta dolžnost.

“V novem svetu, ki ga rojevamo, moramo biti preplavljeni s pohotnim sočutjem in ekstatično dolžnostjo,  duhovito ljubeznijo in uporniško lepoto. Prepolni moramo biti radikalne radovednosti in spoštljive hudomušnosti, požrešnega poslušanja in ognjevite zahvale. Ignorirali bomo kult mračnosti in pogube ter objeli vzrok za strm dvig in napredek. Smejali se bomo neumnosti zla in sovraštva, in priklicali k sebi briljantnost slavljenja in kreacije. Ne glede na vzpone in padce, bomo neusrašni, kajti poznamo skrivnost : Življenje je noro zaljubljeno v nas — divje in nedolžno zaljubljeno v nas.” –Rob Breszny, Pronoia

Skozi prakso ekstatičnega aktivizma, sem bolj učinkovita s svojimi dejanji Služenja in ne izgorim tako zlahka. Ne zanašam se le na svojo osebno moč, temveč na moč univerzalne Njene moči. Postanem duhovni energetizirani zajček na 34 skodelicah kozmičnega kafeina.  Sočna sveta predstavnica radikalne Rdeče spremembe. Nikoli zaključene molitve za strasten mir.

“Pojdi za tem, ljuba; zažigaj v svetu, če lahko, razturaj za Najdražjega!”
–Daniel Ladinski, Love Poems From God.

Zaznamek:

“Ne uporabljaj svoje/njene “ženske moči”
– za manifestacijo svojih želja, ki prihajajo iz ega (nove službe/doma/avta/duše dvojčice)
– za ustvarjanje realnosti ega.
– za ohranjanje persone, svojih mask
– za prodajo svojega brand-a, ustvarjanje denarja, kariero, povečevanje števila strank.
– da bi bila “srečna”
– da bi bila “vroča, seksi, sočna, sijoča boginja” ki lahko dobi “vse kar si želi.”
– da prodajaš, zapeljuješ, manipuliraš, zavajaš ali zvabiš koga tja kamor želiš.

Vse to je sranje na njenem srcu. Vse to je posiljevanje mojega srca.

Vse to jaz imenujem “ponarejena ženstvenost”. Ali patriarhat, ki nosi kostum “boginje” in danes ga najdete povsod. Bodite pozorne nanj!

Z rdečimi besedami: Namesto, da poskušate narediti Božansko Ženstvenost za svojo “bitch”, svojo pasjo žensko, postanite njena pasja ženska, četudi v tem procesu vaše “idealno” življenje razpade.”

 
Predaj Sebe

Predajam se Njej (vedno znova in znova).

Predajam svoj načrt življenja, tudi če je videti “duhoven.” Predajam svoje načrte ega (ali družine ali družbe ali poslovne ali duhovne skupine). Zaupam, da ima ona večji načrt zame kot bi moj ego (ali moj duhovni ego ) sploh lahko vedel.

Predajam se Njej, da me vodi in mi pokaže iz kakšnega testa sem.

(Ona)

S predajo Njej, Ona vodi moje dušne resnične želje naprej in jih iz mene porine v moje vsakodnevno živlejnje.  Moji dušni darovi so Njeni darovi svetu. Ko jih delim, s tem raste moja kariera, moj bančni račun, moja lista naročnikov na sporočila, moj ugled, moja radost, moja seksualnost in pritegnem duhovna partnerstva, vendar vse to ni razlog zakaj zavestno izbiram da Poznam/Objemam/Razkrivam Njo.

To dinamično partnerstvo z Njo (v meni in zunaj mene) je moja prioriteta, moj srčni utrip… in v skladu s tem delujem.

Dnevno prakticiram opuščanje upora, strahov, izgovorov, da lahko bolj zavestno utelešam Njo, se je spominjam in spoštujem dejstvo da sem njena fizična inkarnacija — Njene roke, Njen glas, Njeno srce, Njene oči, NJen Dotik, Njena maternica, Njena vagina, Njen smeh, NJene solze, Njen bes, NJena Ljubezen..

Kljub dejstvu, da sem v učenju, kako Biti Ona bolj zavestno, si ne dopuščam, da bi se napihnila, niti ne mislim, da sem edina, ki Pozna/Objema/Razkriva Njo.

Vem, da je toliko Bog/inj kot je žensk (in moških).

Zavedam se tudi, da jo poznam skozi mojo stopnjo zavesti, ki se naravno spreminja, kot jaz. Z drugimi besedami, Ona se razvija kot se jaz razvijam.

“Čaščenje Božanskega naj se zgodi tako, da postaneš Božansko.
Kdor ni postal Božansko naj ne časti Božanskega. Kdor časti Božansko brez da postane Božansko, ne bo žel sadovtega čaščenja.” –Gandharva Tantra

Predajam se svoji vdanosti Njej, moji resnični, surovi in rjoveči ljubezni do Nje, ki je Jaz in je onkraj mene. Živim v in kot  najina nikoli zaključena ljubezenska zgodba.

Viva la Redvolution!

Sera Beak

Prevod:Taja Albolena

En odziv na “Redvolucija”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja