uvodnik1

Uvodnik julij 2015

Vročinski val… začenjajo se pasji dnevi. In tukaj je polna luna z njo pa cela vrsta dogajanja na nebu. Intenzivno obdobje. Še vedno.

In mnogi se še vedno ne zavedajo, kaj je na kocki. Čas v katerem se nahajamo, z vsemi zunanjimi vplivi; dve polni luni v juliju, Siriusov prehod konec julija, Saturn v retrogradnem gibanju na nebu, Mars, ki je ven iz svoje običajne krožnice, vse to nam sporoča, da živimo v ključnem trenutku na planetu. Kaj bomo izbrali obstoj ali uničenje? In ne govorim le o zunanjem uničenju, še vedno mnogi ne prepoznavajo, da je zunanje le odsev notranjega. Kaj je v tebi?

Kot vedno na ključnih točkah premika, sem tudi tokrat v svoj poštni predal dobila mail Toma Kenyona in Hatorjancev, ki govorijo o tem, kako ključnega pomena je zavedanje, kaj bomo nesli s sabo, če bomo sploh imeli priložnost prenesti karkoli na naslednjo generacijo. Tudi zato sem v mesečnik vključila zapis o epigenetiki, kajti še vedno se mnogi starši ne zavedajo, da to, kar počnejo sebi, na celičnem nivoju predajo naslednji generaciji.

Kaj to pomeni v praksi?

Notranja jeza, maščevalnost, zamere in zagrenjenost, skupaj  sramom, občutki krivde, strahom, pomanjkanjem ustvarjajo uničujočo notranjo klimo, ki vpliva na celice, ki vpliva na tvojo biologijo. In to niso predmeti, ki jih lahko odtujiš iz svoje okolice in ne obstajajo, če se ti delaš, da jih ne vidiš. Lahko se z njimi boriš ali pred njimi bežiš, tudi če se delaš, da jih ni in si z glavo v pesku, so del tvojega življenja. In ti si na avtomatiki, ko se prebudijo, odreagiraš, skočiš, si v reakciji. Ključ je v sposobnosti, da se spoznaš s tem, kar je v tebi, da spoznaš vse svoje igralce v timu in da zavestno izbereš kateri so tisti, za katere želiš, da igrajo igro tvojega življenja.

Negovanje sebe ni razvajanje in pravzaprav nima čisto nobene zveze z zunanjimi dejavniki. Negovanje sebe pomeni, da izkušnjam, ki so del tvojega življenja dopustiš, da te negujejo. Seveda je najlažje, ko čutiš pozitivne misli in občutenja v sebi, izziv časa pred nami je, da se učimo plesati z vsem, kar je v nas in zavestno izbirati tisto, kar nas polni, po čemer srčno hrepenimo. Bolj kot kadarkoli prej bo tole poletno obdobje povezano s testiranjem, kje smo in kaj izbiramo. Notranja klima v telesu, ki neguje in te podpira, ustvari premik v tvoji genetiki, kot bi premaknil vzvod, ki zmanjša učinke stresa. Naenkrat vse kar se ti dogaja od tega, da si priča smrti do tega, da se dogaja umiranje starih stvari, odpuščanje, ločevanje, nate nima več takega uničujočega učinka. Enostavno si prožen, kot teflon za stvari, kar pomeni, da se odbijejo od tebe, namesto da bi se prijele. Sama pravim, da nimaš več tistih kaveljčkov v sebi, kammor bi se lahko karkoli prijelo in postajaš kot votel bambus, prevoden za vse, kar teče skozi tebe in tvoje življenje.

Kljub vsemu, kar je pred nami, izbiraj Sebe, vedno znova in znova Sebe…

Bodi SIjajno!

podpis

En odziv na “Uvodnik julij 2015”

  1. Hvala za ta zapis. To je točno to, kar sama predelujem že leta. In ti si preprosto vse strnila v par razumljivih, življenjskih stavkov. Vsako čustvo vpliva na telo in na pogled na svet. Kako enkrat z lahkoto prenesemo nek problem, drugič enakega s težavo. Kako se včasih znamo imeti radi, se spodbujati, drugič pa se ne sprejemamo, ne želimo sprejeti določene lastnosti ali situacije v kateri smo se znašli. Bežimo stran, vendar vse pride za nami ali gre z nami:).
    Točno tako kot smo, smo najboljši. Trudim se vsak dan to imeti v mislih, predvsem v odnosu z drugimi – predvsem bližnjimi, ko jih tako rada popravljam (res grozno, ampak take smo mame, ženske). Ko začneš negovati sebi, začneš negovati tudi bližnje.

    Še enkrat hvala, hvala, hvala Taja.

    Prekrasen dan,
    Helena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja