RoseH

Zmenek s Sabo

“Čas zame je čas, ko se odmaknem od glasov sveta, da lahko zaslišim svoj glas.” — Oprah Winfrey

Si lahko predstavljaš pogovor s seboj, brez tistega kritičnega glasu tvoje notranje popolne ženske, ki ti nenehno sporoča kaj si in česa še nisi naredila, kaj bi morala in kaj je še na tvojem neskončnem seznamu.
Si predstavljaš opolnomočen odnos s seboj?

Predstavljaj si, da poskrbiš zase, da poznaš svoje potrebe in se neguješ s pozornostjo in z ljubeznijo, ki jo običajno namenjaš drugim.

Zmenek s sabo je priložnost, da spoznaš sebe in dan preživiš v svoji družbi. Zmenek je namenjen temu, da spoznamo osebo. Omogoči nam, da spoznamo njeno osebnost, vrednote, življenjske cilje. Na zmenku pa spoznavamo tudi zanimanja, strasti, zgodovino in prepričanja osebe, s katero se želimo povezati.

Pomembno dejstvo je, da moramo, če želimo sebe deliti z drugo osebo, pravzaprav resnično dobro poznati samo sebe. In še bolj pomembno je, da je v resnici odnos s sabo temelj vsem odnosom, ki jih imamo v svojem življenju.

Zmenek s seboj lahko vključuje zanimive aktivnosti, ki čakajo nekje v ozadju na nekoga, ki bo imel čas, da se ti pridruži od obiska nove restavracije, ali priljubljenega wellness centra, obisk seminarja, ženskega kroga, plesnega večera ali kuharskega tečaja.

Lahko vključuje skodelico najljubšega časa ob pisanju zahvalnega pisma sama sebi ali dnevnika, Lahko je obisk oddaljenega mesta ali sprehod v tišini. Bistvo zmenka s sabo je v tem, da počneš nekaj, kar rada počneš, kar te osrečuje, sama – zase.

Bistvo je v času, ki si ga nameniš, da se povežeš sama s seboj, brez prevelike količine planiranih aktivnosti. Kajti pogosto se zamotimo z aktivnostmi in se tako ukvarjamo z ljudmi zunaj sebe, namesto s sabo.

Tvoj notranji glas je tvoj notranji kompas in pomembno je, da smo v stiku s svojim notranjim glasom. Pomembno je, da planiramo čas, ki ga preživljamo same s seboj, čas, kajti to, da smo avtentične same s seboj, je osnova vsem našim odnosom v zunanjem svetu.

Negovanje odnosa s seboj in preživljanje časa v svoji lastni družbi, ti razkrije kje si. To, da znaš biti s sabo, v tišini, ti razkrije kdo si, brez vsega zunanjega hrupa.

In šele, ko poznaš sebe in ljubiš sebe brezpogojno, točno takšno kot si v tem trenutku, lahko to ljubezen deliš z ljudmi in s svetom.

V nadaljevanju je 10 razlogov zakaj je pomembno, da greš vsake toliko na zmenek s sabo in zakaj je 13. februar, svetovni dan ljubezni do sebe, pravi dan za to. Christine Arylo je tista, ki je začela s pobudo za svetovni dan ljubezni do sebe.

  1. Ko greš na zmenek s sabo, dobiš vpogled v to, kaj ljubezen do sebe resnično je, kako jo občutiš in kako biti še bolj zavestna izbir svojega srca in svojih srčnih želja. Pogosto pozabimo na to, kako opolnomočeno se počutimo, ko sledimo svojemu srcu in si izkažemo ljubezen. Seveda se nam zdi ljubezen do sebe dobra ideja, vendar je pogosto slišati tako ezoterično in neoprijemljivo. In pogosto nam ni jasno, zakaj je ljubezen do sebe kakorkoli drugačna od samozavesti… Več o tej razliki bom delila na druženju 13.2.2016.
  2. Zmenek s sabo te bo premaknil ven iz tvoje cone udobja. Ženske smo sploh znane po tem, da se bolj varno in udobno počutimo v družbi še ene, po možnosti poznane osebe (prijateljice, sestre, hčerke). Zato je zmenek s sabo lahko nekaj, kar je na prvo žogo strašljivo.
  3. Pogosto smo mnenja, da se bomo na zmenku počutile dobro le, če bo vse popolno. Zato smo v stresu in poskušamo narediti več in bolje, biti več in najboljše, kar nas pogosto že v začetku obsodi na neuspeh. Popolnost nas že na začetku vodi v neuspeh. In zato je izjemno pomembno, da spoznamo sebe in dejstvo, da smo dovolj, točno takšne kot smo. Namesto, da vedno znova kreiramo iz pomanjkanja, je pomembno, da spoznamo, kaj vse je že v naši notranjosti in kreiramo iz polnosti, ki je že prisotna.
  4. Zmenek s sabo krepi spoznanje, da se ljubezen in sreča začneta v tebi. To sprosti potrebo po ugajanju in pričakovanju, da bo oseba na drugi strani naredila popolne stvari, zaradi katerih se boš ti počutila bolje. Ko ti začutiš v sebi občutek ljubezni in zadovoljstva, s tem osvobodiš pričakovanja, da je tvoj partner odgovoren za tvojo srečo in občutek izpolnjenosti.
  5. Ustvari zaobljubo s sabo, da izbiraš ljubezen do sebe ne glede na vse. Pogosto sebe damo na zadnje mesto na svojih neskončnih seznamih obveznosti in ključnega pomena je, da vsak dan znova prepoznamo, da je nega sebe, prijaznost s sabo, zaupanje sebi pomembna za našo dobrobit. In takrat, ko bi s seboj sklepale kompromise je zaveza sebi tista, ki te spomni. Je kot glas najboljšega prijatelja, ki ti daje dovoljenje, da vsak dan znova izbiraš ljubezen do sebe.
  6. Zmenek s sabo poveča vse aspekte, ki so povezani z ljubeznijo do sebe. Tvoje samozavedanje, negovanje sebe, samozavest, samosprejemanje, samozaupanje, saj skozi druženje s seboj pozornost namenjaš sebi. Ko neguješ sebe spoznavaš kaj so tvoje potrebe in to, kar podariš sebi veliko lažje deliš z osebo na drugi strani. Spoznaj vse aspekte, ki se skrivajo v ljubezni do sebe v video seriji Ljubi Sebe, več najdeš tukaj…
  7. Povečaj svojo sposobnost sprejemanja in deljenja ljubezni. Pogosto smo v dajanju in razdajanju ljubezni ravno zaradi tega, ker smo se naučile, kako vzeti sebi, da damo drugim, ne znamo pa sprejeti s strani drugih in podariti, podeliti sebe, to kdo me smo. Po mojih izkušnjah enostavno zaradi tega, ker si nikoli nismo podarile časa in si dale priložnosti, da spoznamo, kaj je v naši notranjosti, kar imamo, da podelimo z ljudmi in s svetom. Zmenek s sabo ti razkrije, kaj je v tebi. Sprejeti moraš, najprej v sebi, da lahko odpreš srce in podeliš to, kar si sprejela v odnosih z ljudmi in s svetom.
  8. Zmenek s sabo ti ponudi priložnost, da resnično boje spoznaš sebe, v globine, ponudi ti uvide v to, kaj je zate resnično pomembno. S tem vedenjem se lahko zavežeš sebi, da se nikoli ne boš pogodila za manj kot so tvoje srčne želje. To razumevanje je vitalnega pomena pri izbiri partnerjev in pri ohranjanju odnosov z drugimi. Kaj če si daš dovoljenje, da resnično greš za tem, kar si ti srčno želiš, brez opravičevanja ali držanja nazaj, brez da te skrbi, kaj si bodo o tebi mislili drugi?
  9. Zmenek s sabo ti omogoči, da uživaš v času zase, v svoji družbi. Razkrije ti, kako biti svobodna, neodvisna in kako pomembno je za zdravje odnosa, da preživljaš čas sama s seboj. Zmenek s sabo je način, kako v odnosu poskrbiš za zdravo ravnovesje povezanosti in preživljanje časa vsaksebi. Omogoči ti, da spoznaš in začutiš, kako biti radostna in zadovoljna z in brez partnerja ob sebi.
  10. Napolniš sebe in ko je tvoja notranja posoda ljubezni polna do roba, lahko deliš z drugimi brez da bi jemala sama sebi. Ko poskrbiš zase in napolniš svojo posodo 13.febuarja, lahko to ljubezen 14. februarja podeliš iz svoje notranje polnoti z vsemi, s katerimi jo želiš podeliti. Če je tvoja notranja posoda prazna, boš iz te praznine ustvarjala prazna dejanja, ki te bodo še bolj izpraznila. Če se boš napolnila, boš iz svoje polnosti to ljubezen delila z ljudi in s svetom.

Podari si čas zase. Napolni svojo posodo. Pridruži se mi 13.2.2016.

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja