Kraljica

Spoznaj Kraljico…

Kraljica je del ženske narave, del ženstvenosti in je del vsake ženske. Ti si Kraljica svojega notranjega sveta. Vendar se redke ženske izražajo skozi svojo Kraljico. In kot je to značilno za vsako vadbo, je potrebno to mišico natrenirati. V praksi to pomeni, da je potrebno določeno mišico vedno znova izbrati in jo premakniti. Tudi pri Kraljici je potrebno, da jo v prvi vrsti sploh prepoznaš in nato okrepiš stik z njo v svoji notranjosti.

Ženstvenost bi lahko opisala kot skupek kvalitet, ki so naravno prisotne v vsaki ženski. V vsaki ženski so prisotne kot potencial, kot nekaj, kar lahko zavestno izbere. Potenciali so kot mehurčki izkušenj, ki so ti vedno na voljo in med katerimi lahko izbiraš. Do svojih potencialov dostopaš skozi čutenje, moraš jih začutiti, da jih lahko izbereš. In druženje Dragulj Ženske je namenjen izkušanju tvojih potencialov, prepoznavanju štirih aspektov tvoje ženstvenosti in nato se lahko odločiš, katere boš izbrala, da postanejo del tvojega vsakdana.

To ali določene kvalitete v svojem življenju izbereš ali ne je tvoja izbira. To kar ti lahko pokažem pa je katere so kvalitete in kako jih lahko neguješ v svojem življenju. Kvalitete ženstvenosti lahko razdelimo na 4 skupine, ki vsaka sama po sebi s strani moškega sproži določeno prepoznavo, določen odziv; Hetaira, Gaea, Amazonka in Sofija so štiri notranje zaveznice, ki imajo v sebi svoj nezreli ali otroški del, ki ga moraš spoznati, da bi se lahko premaknila v odrasli del tega arhetipa v sebi. Vendar ima tudi odrasli del svojo senčno plat, ki jo je potrebno prepoznati, drugače nenehno preigravaš med aktivno in pasivno senčno stranjo določenega aspekta v sebi. Tisti del, ki se v sodobni ženski brez dvoma najbolj preigrava v senčnem delu je pasja ženska, ki ima na drugi strani arhetip žrtve. Vedno znova si podajala roki med seboj in tako ženska le redko stopi v Kraljico. Dokler ne poznaš vseh svojih »podložnikov« pač ne moreš sesti na svoj prestol notranjega kraljestva.

Premik iz princese v Kraljico se pri ženski pokaže skozi zelo značilno obnašanje. Ženska se preneha primerjati z zunanjim svetom. Začne poslušati svoj notranji svet. Prepozna in si podari stvari, ki globoko negujejo njeno telo, dušo in duha. Spozna, da bolj, ko neguje sebe na globokih notranjih nivojih, bolj postaja to kdo v resnici je. Ženska, ki stopa v Kraljico ve, da poanta življenja ni v delu na sebi, temveč v negovanju sebe.

Proces premika je v arhetipski areni tvoje Duše skozi stoletja poznan kot premik iz nivoja princese v Kraljico.

Stopnja princese je povezana z žensko v 20 in zgodnjih 30 letih, s časom, ko odkriva, kdo v resnici je in potrebuje zunanji svet, da ji odslika njeno identiteto. To kar je potrebno razumeti je, da je to proces, skozi katerega potuje čisto vsaka ženska na tem planetu in zato tukaj ne gre za poniževalni odnos do ženske, pravzaprav gre za stopnjo evolucije, stopnjo razvoja, stopnjo prepoznavanja razvijajoče se moči v ženski.

Stopnja Kraljice je na voljo ženski na prehodu v 40-ta leta. Kraljica je definirana iz njene notranjosti, namesto od zunaj navznoter. Kraljica čuti odgovornost do sebe in za svoje življenje. Zaupa sebi, pozna svojo vrednost in je voljan deliti svojo modrost z drugimi. Kraljica deli svojo Resnico s sočutjem in tisti okoli nje se zavedajo darila, ki jim ga nudi. Ljudje ogromno dobijo s strani ženske, ki je avtentična, ki pozna svojo magnetično moč in jo izraža na empatičen način.

Starost nima nobene zveze s Kraljico. Mnoge ženske še pri 50-tih ali 60-tih iščejo potrditev in pozornost zunaj sebe in to je čisto legitimno. Še vedno so v fazi princese in s tem ni čisto nič narobe, nobenega sramu ni potrebno čutiti, to je le faza razvoja ženske psihe. Vendar pa tiste ženske, ki so voljne postati Kraljice življenje pouči o gracioznosti, eleganci in modrosti, če mu le dopusti.

Biti Kraljici ne pomeni, da si samozadostna. Kraljica je ženska, ki dopusti življenju in moškemu v svojem življenju, da poskrbi zanjo.

Ključ za tiste, ki še vedno delajo na zunanji potrditvi, ki jo potrebuje princesa in se premikajo v modrost Kraljice je v tem, da si prisluhnejo, kaj je tisto, kar resnično potrebujejo. Sama temu prehodu rečem preprosto Prebujenje, kajti ženska se prebudi v zavedanje, kaj potrebuje in kakšne so njene čustvene potrebe. Prej sem omenila, kako bistveno je za ta premik čutenje sebe in tega, kar kot ženska potrebujem. Pomembno je, da si dopustimo, da nas življenje neguje in da se to lahko zgodi je potrebno spoštovati svoje lastne potrebe in srčne želje. Ko si ženska resnično dopusti, da je globoko negovana, s tem podpira čisto vse v svoji okolici. Rada rečem, da je zadovoljna in srečna ženska tista, ki spreminja svet. Ker se svet odziva na žensko, so vsi okoli nje srečni in zadovoljni, ko ona to čuti v sebi in to izžareva iz sebe v svet.

Vendar pa je to globoko negovanje nekaj, kar ni tako preprosto, kot se sliši. Zakaj? Da bi bila kot ženska negovana, se mora počutiti dovolj varno, da se odpre in sprejme. Ženska se čuti varno v sebi samo, ko resnično spozna svoje notranje dele sebe, še posebej, ko se sooči z notranjim saboterjem, ki jo sooča z njenimi strahovi.

Ženske smo bile strenirane ali udomačene, kot temu pravim sama, od majhnih nog, da dajemo drugim in delamo stvari za druge. Morda je tukaj na mestu, da omenim še dve fazi, ki sta pred princeso v evoluciji Ženske in sem ju arhetipsko poimenovala stopnja sužnje in stopnja služabnice. Biti ljubeča, skrbna in velikodušna je pohvalno, vendar za številne ženske to pomeni, da se razdajajo in si pravzaprav kupujejo ljubezen in pozornost v zunanjem svetu. Ko v sebi čutiš veliko praznino in je to kot črna luknja v tebi, poskušaš to pomanjkanje v sebi zapolniti s sredstvi iz zunanjega sveta. In da bi dobila to, kar potrebuje, ženska pogosto daje čez vse meje, sebe postavlja na zadnje mesto in ko jo soočim s tem, da razmisli, kaj potrebuje ima občutke krivde in se sramuje svojih želja in potreb. V samem temelju številne ženske čutijo, da enostavno nimajo dovoljenja, da bi svoje potrebe in želje postavile na prvo mesto. Ti je to poznano?

Izziv ženske, ki se razdaja, je v tem, da je v senčnem vidiku mučenice, da se pogosto žrtvuje za svojega moža, otroke ali tiste, ki so ji ljubi in se tega sploh ne zaveda. Zato sem mnenja, da dokler ne spoznaš vseh delov v sebi, ki igrajo ključno vlogo v tvojem arhetipskem notranjem kraljestvu. Kraljica pozna vse svoje podložnike. Spoznala je vse notranje sovražnike in jih spremenila v zaveznike, da lahko vlada temu svojemu notranjemu kraljestvu.

Zato je ključnega pomena, da stopiš na nivo Kraljice, da poskrbiš zase. In naj s teboj podelim nekaj načinov, kako lahko podpreš sebe in narediš prostor, zato da bi lahko izkusila svojo Kraljico.

  1. Zelo od blizu si poglej kaj imaš na svojem neskončnem seznamu opravil. In zdaj sebe iz zadnjega mesta prestavi na prvo mesto. Velika večina žensk v svojem vsakodnevnem življenju deluje na tak način, da naredijo nekaj zase in za svojo ženstvenost, če slučajno ostane kaj časa na koncu vseh opravil, ki imajo prednost. Daj se na prvo mesto! Verjemi, vse ostalo na seznamu bo čutilo ugodnost tega, da si postala prioriteta v svojem življenju. In da bi resnično razumela kaj pomeni postaviti sebe na prvo mesto brez občutkov krivde in sramu, se moraš soočiti s svojo notranjo pasjo žensko, ki čuti, da je upravičena do tega, da drugi naredijo stvari zanjo. Verjemi, potrebno je poznati odtenke, razlike, da prepoznaš in se zavedaš, kje se resnično nagajaš.
  2. Preden kogarkoli v svoji okolici vprašaš za nasvet, glede določene stvari, se vprašaj; Kaj si jaz želim? Kaj čutim? Kaj potrebujem? Izražanje spoštovanja do svoje modrosti in notranjega vedenja je bistvenega pomena, če želiš delovati v realnosti Kraljice.
  3. Poveži se z ženskami, ki so v premiku ali so že naredile ta svoj notranji premik. Verjemi, da se včasih počutiš resnično osamljeno in kot tujka v okolju, kjer se ženske usmerjajo na zunanji svet in iščejo potrditev pri tebi, medtem ko veš, da ti nihče ne more dati tega, po čemer hrepeniš. Včasih se mi zdi kot da sem zgrešila planet, ko v svojem hrepenenju po globinah vedno znova naletim na plitve in vsakodnevne pogovore o vremenu, da ne govorim o opravljanju. Povezanost z enako-mislečimi ženskami, ki cenijo sebe, poznajo svojo vrednost, ki spoštujejo sebe in razumejo globoko vrednost negovanja sebe namesto »dela na sebi«, je neprecenljivo
  4. Poišči individualno podporo v premiku. To, da imaš mentorico, ki je šla skozi ta proces in te razume, skozi kaj se premikaš je še ena stvar, ki je ne moreš oceniti, neprecenljiva je. Mentorica ti pomaga skozi mesta, kjer čutiš zataknjenost v princesi ali kjer si v upiranju svoji lastni magnetični moči, ki je v tebi. Nasvet nekoga, ki vidi stvari od zunaj, ki vidi v kakšni vodi plavaš in prepozna to, kar so tvoje slepe pege, je brez dvoma najhitrejša pot, da utelesiš svojo Kraljico.

Zakaj je premik v Kraljico tako zelo pomemben?

Moški imajo svoje evolucijsko popotovanje in ko moški stopi v svojega Kralja, si želi imeti ob sebi Kraljico. Kraljica je voljna sprejeti to, kar ji Kralj lahko da in številne ženske ravno zaradi tega, ker se tako razdajajo za druge, enostavno ne prepoznajo tega prehoda pri svojem moškem. To, kar si Kralj želi od svoje ženske je, da sprejme to, kar ji želi podariti. in predvsem, da nima občutka, da ženska od njega karkoli pričakuje, kar lahko v resnici živi le Kraljica. Če je ženska samozadostna in prepričana, da moškega sploh ne potrebuje, Kralj ne bo dolgo časa čakal nanjo. In ker se moški odzivajo na ženske, je ženska, ki je srečna, zadovoljna in izpolnjena, tista ženska, ki bo moškega navdihnila, da postane sam svoja najboljša verzija sebe – Kralj. O darilih sem pisala v Namarie dve številki nazaj

Več na to temo lahko preberiš v članku Si princesa ali Kraljica svojega notranjega kraljestva? tukaj….

In v članku Izberi, da si Kraljica svojega življenja! tukaj…

Bodi Sijajno!

Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja