serabeak

Duh vs. Duša

Sera Beak se mi je priljubila in njeno modrost sem v Namarie že podelila. Zase pravi, da je bila odvisna od Duha in da bi lahko magistrirala iz načinov, kako zaobiti Dušo, preden je prepoznala intimnost, ki je mogoča le, ko utelesiš svojo Dušo.

Sera je bila tista, ki mi je predstavila jasno razliko md duhovnimi praksami, ki negujejo Duha ter tistimi duhovnimi praksami, ki negujejo Dušo.

Duh = Božanska Moškost
Duša = Božanska Ženstvenost

Kakšna je razlika?

DUH
“Enost, nenavezanost, neutralno, praznina, popolnost, mir, uravnovešenost, čistost, konstantno, umirjeno… zzz… ups, za minuto sem zakinkala, duhovna realizacija, razsvetjenje.”

DUŠA
“Ekstatično, dinamično, evolutija, polno, čutno, erotično, strastno, kaotično, neurejeno, eksplozivno, energično, čustveno, nepopolno, ognjeno, živo.”

Še vedno nerazumljivo? Sera nadaljuje…

Božanska moškost Vs. Božanska ženstvenost
“Jaz čutim božansko moškost kot spokojnost; božansko žensvenost kot gibanje.
Božansko moškost je čutiti kot nič; božansko ženstvenost kot vse.
Božansko moškost je čutiti neosebno; božanska ženstvenost je osebno vključena, povezana.
Božansko moškost je čutiti kot hladno in celo malce krepostno; božansko ženstvenost kot vročo, vznemirjeno, in več kot le malo pikantno, žgečkljivo.
V moji notranjosti modrosti, je božanska moškost videti čisto, jasno, in božanska ženstvenost se blešči kot mavrica. Božanska moškost telovadi na svoji joga blazini; božanska ženstvenost raje uživa v kopeli.
Božanska moškost vozi Prius; božanska ženstvenost uživa v hitrosti v kabrioletu.
Božanska moškost se posti. Božanska ženstvenost uživa v guranskih pojedinah.
Božanska moškost sedi s prekrižanimi nogami pod drevesom ves dan; božanska ženstvenost pleše okoli ognja celo noč.
Božanska moškost je slišati kot OMMMMMM; božanska ženstvenost se oglaša kot AHHHHH ali WOOO HOOOOOO!!!! Ali rjovenje. Ali hlipanje. Ali trebušen smeh.

Čeprav oba aspekta Božanskega čutiš kot znano in potrebno, je skozi moje oči Božanska moškost bolj duhovna in Božanska ženstvenost bolj naravna.
Moškosti ne enačim z moškimi ali ženstvenosti z ženskami. Nekaj najbolj božansko ženstvenih ljudi, kar jih poznam je moških in nekaj najbolj božansko možatih ljudi, kar jih poznam, so ženske.
Kar je tukaj ključnega pomena je prepoznavanje, da smo večinoma izgubili svojo božansko ženstvenost, da bi ustrezali normi moške duhovnosti.

Sera Beak

Redvolution članek prebereš tukaj…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja