taja5

Sijaj Ženske

Sodobna družba je obsedena z lepoto in mladostjo. Tisto, česar ne vemo in kar se izgubi nekje v prevodu pa je sijaj, ki ga mladenke oddajajo. Ravno ta sijaj poskušamo kupiti z izdelki, ki povečujejo mladostni videz, s kozmetiko, ličili, izdelki za nego las, kot tudi z oblačili, storitvami lepotne kirurgije, storitvami fitness centrov ali z dietami. Vendar gre za veliko popačenje. Za pomen izgubljen v prevodu.

Sijanje je razlog številka ena, da kupujemo lepotne izdelke, polnimo svoje omare z oblačili in preživljamo svoj čas na vedno novih vadbah. Ob tem pozabljamo na dejstvo, da izgubimo svojo sposobnost sijanja v trenutku, ko začnemo sijaj iskati zunaj sebe.

Sijanja ne najdeš v številki svoje obleke, v najnovejši kremi ali v obliki svojega telesa.
Ni ti potrebno izgubiti niti grama maščobe, da bi bila vidna sijoča. In hkrati lahko investiraš ure časa in veliko denarja v ustvarjanje perfektne zunanje podobe, pa kljub vsemu v sebi čutiš pomanjkanje nečesa, česar ne znaš niti ubesediti.

To kar pogrešamo je izžarevanje svetlobe. Obleka in ličila te lahko naredita bolj atraktivno, vendar te ne bosta obdarila s sijem. Paradoks je v tem, da je tista stvar, ki jo poskušamo kupiti na tisoče načinov pravzaprav na voljo zastonj.
Na voljo ti je vedno, ko si voljna biti ranljiva in zasijati.

Sijanje se zgodi v trenutku, ko vstopiš v sobo in povzročiš osuplost, ker tvoja notranja luč sije tako močno, da jo lahko začuti čisto vsak v prostoru.

Sijanje je skrito v trenutku, ko čutiš, da si ljubezen in skozi pogled podeliš polno moč univerzuma s svojim najdražjim.

Sijanje je trenutek utelešenosti, ko je tvoje telo polno energije in pretočno, v harmoniji z ritmi narave in ko tvoj gib izžareva svetlobo.

Zame osebno je privilegij in nekaj izjemno ganljivega, ko sem priča sijanju ženske.

Telo je resnično čudežno. Je izjemen prevodnik kvalitet duše, ki jih začutimo, ko smo v čudenju ob barvah sončnega zahoda, ko smo s svojimi najdražjimi ali občudujemo lepoto vrtničnih lističev.
Telo je prevodnik za svetlobo, energijo, za ljubezen.

Po definiciji slovenskega knjižnega slovarja pomeni sijati – oddajati svetlobo.

Sijanje je narava oddajanja svetlobe. Oddajanje svetlobe ni redek dar, ki ga imajo zgolj izbranci. Oddajanje svetlobe je sposobnost, ki jo imamo vsi. Vendar je brez dvoma izziv v tem, da to, da siješ, ni samo po sebi umevno, je nekaj, kar izbiraš.

Izžarevanje svetlobe je veščina, ki se je lahko naučiš.

Predstavljaj si Marilyn Monroe, kako stoji na mestu, hkrati pa se skozi njo zliva polnost univerzuma, ki jo zaznaš kot sijaj. Predstavljaj si njeno sproščeno samozavest, ki sije iz nje, skupaj s seksapilom in očarljivostjo, ki jo izžareva njeno sproščeno, sprejemljivo telo. Njen užitek je otipljiv. In s svojo magnetičnostjo pritegne pozornost. Seveda v tem trenutku razmišljaš, da je to normalno, saj gre vendar za spektakularno Marilyn, ki je imela ta dragocen dar, ta mistični x faktor, ki ga mnogi enostavno nimajo. Ko razmišljamo o njeni podobi, o njenih laseh in oblinah, je to, kar sije onkraj podobe, ki jo vidimo, nezmotljivi sijaj, ki ga je imela.

Ko si priča ženski, ki sije, ponavadi predvidevaš, da se je rodila s tem x faktorjem. Vendar ne bi mogla biti dlje od resnice.

Narediva majhen eksperiment…
Predstavljaj si, da bi gospodična Monroe zaprla svoje oči, se potegnila vase in skrila svojo energijo. Kaj, če bi nosila razvlečena oblačila, če bi svoja ramena upognila navznoter, da bi skrila svoje telo in bi zakrčila svojo medenico? Zmanjšala bi čudovit pretok njene Biti, ni res? Aktivno bi izbrala, da zastre svojo svetlobo, da skrije svojo energijo. In to delamo ženske ves čas.

Sijanje ni darilo izbrancev. Sijanje ni stvar spola.

Sijanje je posledica treh korakov, ki jih je potrebno aktivno izbirati in jih vedno znova dajati v akcijo.
Prvič je potrebno kultivirati pretok energije v telesu. Odkleniti je potrebno obrambo telesa in se sprostiti.
Drugič, sijanje izhaja iz tvoje sprejemljivosti, kar nas opomni na to, kako pomembna je izmenjava z okolico v kateri smo. Sposobnost sprejemanja je ključnega pomena za sijoče in izpolnjujoče življenje.
Kot tretje, sijanje izhaja iz tvoje voljnosti, zavestne izbire, da oddajaš svetlobo. Da svetlobo zavestno podeliš z ljudmi in s svetom. Gre za zavestno izbiro, da si v izžarevanju.

Sijanje je izbira, da izžarevaš ljubezen skozi odprto in pretočno telo.

Ko se naučimo sijati, smo navdušene in bi bile ves čas v sijanju, vendar ima tudi svoj senčni del, ki ga moramo poznati.

Preplavljanje drugih s svojo energijo pogosto vodi v napade ali branjenje na drugi strani, zato je ključnega pomena, da znaš s svojim sijem upravljati. Predstavljaj si, da si v temni sobi in nekdo prižge luč, ki te zaslepi. Seveda bi se branila in bi hotela, da ta luč ugasne, še posebej, če si dolgo časa preživela v temi. Zato je pomembno, da se zavedaš svojega vpliva na okolico in tudi, da veščino izžarevanja razviješ v varnem okolju, ter jo nato izmojstreno podeliš s svetom.

Kar je čudovito v povezavi z izžarevanjem je to, da gre za veščino in da lahko jakost svoje svetlobe po potrebi povečamo ali zmanjšamo, glede na okoliščine v katerih se znajdemo.
Pretočnost energije se v tvojem telesu ne zmanjša, ko zmanjšaš jakost svoje svetlobe. Še vedno si pretočna in sijoča v sebi.

To kar se spremeni je jakost svetlobe, ki jo oddajaš.

Izžarevanje je čudovita veščina, ki te spomni na tvojo moč, pretočnost za ljubezen, energijo in svetlobo.

In bolj vešča kot si v upravljanju s svojo svetlobo, energijo in ljubeznijo, močnejša si, večja je tvoja kapaciteta, da to, kdor ti si, podeliš z ljudmi in s svetom.

Umetnost Izžarevanja delim z ženskami v tedenskih srečanjih, kjer se mojstrimo v upravljanju s svojo svetlobo in prebujanju Darila, ki ga kot ženske prinašamo na planet. Če te zanima več, te vabim v našo družbo. Kdaj, kje, kako najdeš na povezavi tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja