man

Prebujeni Moški

Prebujeni moški: Portret možnosti za človeštvo – Jeff Brown

Prebujeni moški je zavesten in srčen. Skozi njegove oči, biti zavesten ni le možganski konstrukt ali mentalna telovadba oropana občutkov. Je občutena izkušnja, razširjajoče se zavedanje, ki se širi iz srca. Gre za občutenega Boga in ne razmišljujočega Boga. Novi moški je vedno v procesu, prebuja se skozi poglabljanje v svet občutkov. Prizadeva si za bolj srčno občuteno in vseobsegajoče zavedanje.

Prebujeni moški je svoj fokus usmeril iz lokalizirane, etnocentrične perspektive v svetovno usmerjeno percepcijo. Njegova skupnost je človeštvo. Usidran v povezovalnosti, svoj občutek odgovornosti širi onkraj zgolj sebe in lokalne skupnosti. Kadarkoli je to mogoče, je njegova izbira podprta s širino vizije možnosti za celotno človeštvo. Ne le vsakega moškega zase, temveč vsakega moškega za človeštvo.

Prebujeni moški časti božansko ženskost v vseh njenih oblikah. Praznuje čudež ženske. Je spoštljiv, plemenit in ljubezniv. Žalostijo ga zločini proti ženski storjeni s strani zlonamerne moškosti. Svoje bratje spomni na odgovornost. Sam popravlja svoje zločine. Soustvarja svet, kjer se ženske počutijo varne, da se svobodno gibljejo, izražajo in udejanjajo svojo veličastnost. Pozdravlja svet, v katerem moški in ženska stojita kot enakovredna partnerja. Človeštvo.

Prebujeni moški ni zunanje motiviran. Je avtentičen. Ne primerja se z drugimi. Ne prilagaja svoje osebnosti diktatom množic. Stoji v svojem centru, v spoštovanju drugih, vendar ga drugi ne določajo. Prizadeva si, da osvobaja svojo zavest vezi ega. Sam določa svoje parametre, ceni avtentičnost pred videzom. Je kipar svoje realnosti.

Prebujeni moški pogumno dela s svojimi čustvenimi procesi. Čisti svoje čustvene smeti in odstranjuje svoj oklep. Srčno se sooča s svojimi izzivi in nezavednimi vzorci. Zaveda se svojih taktik izogibanja in spoštuje modrost v sami srčiki bolečine. Svoje občutke izraža na način, ki je spoštljiv do drugih. Uči se in govori jezik srca.

Prebujeni moški živi svoje življenje z namenom. Sliši notranji klic h globljemu življenju. Ne zadošča mu zgolj preživetje, njegove ambicije so usidrane k višji pozornosti – prepoznavanju in udejanjanju svetega namena, s katerim je tukaj. Napaja ga njegov namen in ne spletkarjenje nezdravega ega. Odet je v avtentičnost namena, ki vidi skozi tančice tega, kaj je resnično pomembno. Njegov namen je njegova pot.

Prebujeni moški je odgovoren za svoja dejanja in posledice. Ne zanika odgovornosti. Ne stopi vstran ali kritizira. Priznava stvari je čustveno iskren. Priznava svoje zmote in popravi stvari. Vztrajno se sooča s svojimi globinami, ustvarja jasno zavedanje z vsako lekcijo.

Prebujeni moški se premika od znotraj navzven. Bolj ga zanima notranja širitev, kot zunanji dosežki. Kultivira in spoštuje svojo intuicijo. Raziskuje in razvija svojo notranjo pokrajino. Podaja se na avanture v globine sebe, integrira notranje zaklade, ki jih odkriva na poti v lastno Bit. Išče skladnost med notranjim življenjem in zunanjo manifestacijo.

Prebujeni moški išče integriranost. Zanj je pomembna celota in ne razdrobljen način Biti. Nenavezan je na zastarel, linearni način možatosti. Išče sveto ravnovesje med zdravo moškostjo in zdravo ženskostjo. Išče vključevalni način biti, tistega, ki vključuje vse njegove arhetipske aspekte.

Prebujeni moški uteleša najvišje standarde integritete v svojih besedah in dejanjih. Trudi se, da se sooča z vsem, kar ni v integriteti z njim. Njegova integriteta ni nikoli priročna ali služi zgolj njemu. Spoštuje svoj svet, celo na račun sebe. Deluje iz sistema vrednot, ki je neomajno nepokvarjen. Prepoznava, da je uspeh brez integritete karmično sporen in brez pomena.

Prebujeni moški kot prioriteto postavlja zavestne odnose. Ceni avtentično soustvarjanje. Ceni odnose kot duhovno prakso. Išče fizično intimnost, ki je globoko ranljiva in srčno povezovalna. Uglašen je, vključen in srčno zavezan. Ko se pojavijo težave v odnosih, se pogumno sooči z njimi in se pogumno premakne skozi ovire v intimnost. Stoji v srčnosti.

Prebujeni moški je bojevnik v svojem srcu. Svoj meč očiščenja je usmeril v svojo notranjost in posekal vse, kar je brez sočutja. Po preveč življenjih z orožjem v roki, je porodil dobrohotnega bojevnika v samem centru Biti. Spoštuje bojevniško sposobnost nepopustljivosti, vendar ni samovoljno agresiven. Premika se iz ljubezni in sočutja.

Prebujeni moški si prizadeva, da živi življenje v stanju hvaležnosti. Hvaležen je za darilo življenja. Hvaležen je za prednike, ki so zgradili temelje na katerih sloni njegova širitev. Hvaležen je za tiste, ki so ga opogumljali, preden je lahko sam opogumljal sebe. Hvaležen je za tiste, ki stojijo ob njemu v tem življenju. Ve, da ne stoji sam.

Prebujeni moški čuti udobje v ranljivosti. Soudeležen je v svojem razkrivanju. Ni ga strah predaje – realnosti, ljubezni, resnici. To ni vdaja, temveč predaja s pogumom. Več poguma je potrebnega, da se predaš kot da otopiš. Odkrito raziskuje svojo sposobnost sprejemljivosti in občutljivosti. Teh kapacitet ne enači z ženskimi lastnostmi, temveč jih vidi kot del celote človeka. Dovolj močan je v samem jedru, da živi celo čustveno paleto.

Prebujeni moški se skozi življenje premika odgovorno, z budnim očesom na delovanju nezdravega ega. Ni preračunljiv v vakumu. Ne tekmuje zaradi tekmovanja samega. Ne kopiči zaradi kopičenja samega. Pozorno utira pot skozi življenje in se zaveda svojega vpliva na človeštvo. Je opolnomočen in ne zlorablja moči. Svojo moč črpa iz iz povezanosti z virom, ne iz moči nad drugimi. Ko je to mogoče deli obilje in deli s človeštvom. Trdo dela, da povezuje svet kot je z božanskimi možnostmi, ki so na voljo.

Prebujeni moški časti mamo Zemljo. Časti živali. Ve, da ni boljši ali vzvišen nad naravnim svetom. Razume medsebojno povezanost in naravo medsebojne odvisnosti realnosti. Ve, da v kolikor poškoduje okolje, s tem poškoduje sebe. Previdno hodi, z zavedanjem, zavestno in s cenjenjem.

Prebujeni moški ve, da nima pravice karkoli zahtevati od Boga. Njegova duhovnost je tolerantna, vključujoča, spoštljiva. Spoštuje vse poti k Bogu, dokler so spoštljive do drugih. Sprejema tiste, ki verjamejo in tiste, ki ne. Zavrača poti, ki ločujejo ali uporabljajo religiozne razlike kot opravičilo za destrukcijo.

Prebujeni moški prinaša v ospredje mnoge kvalitete zdrave moškosti starega. Je plemenit. Je odgovoren. Je produktiven. Je prijazen. Je zaščitniški. Je spoštljiv. Je prizemljen, stoji trdo na zemlji. Je močan, krepak. Je fleksibilen. Je realen. Je poln upanja. Je občutljiv, vendar ne krhek. Je zdravo egoističen in ne usmerjen zgolj vase. Je praktičen in v stiku z višjo zavestjo hkrati. Res je tukaj.

Jeff Brown

Vir: MA’AT MAGAZINES  Julij 2010
Prevod: Taja Albolena, 2015

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja