redtentksenija

Obredna posvetitev v žensko

Obredna posvetitev v žensko v rdečem šotoru

Posvetitev, ki je nisi doživela.
Posvetitev, po kateri hrepeni tvoja bit.
s Ksenijo Malio Leban
novembra 2015 v Ljubljani

Obredna posvetitev v žensko  (the  Red  Tent  ActivationTM) je program, ki ga je razvila DeAnna L’am, mednarodno priznana pionirka na področju menstrualnega opolnomočenja.

Izkustvena in obredna delavnica temelji na spoznanju, da je obdobje prve mesečne čišče temelj, na katerem smo oblikovale svojo ženskost, odnos do svoje ciklične narave, zmožnost sprejemanja in cenjenja lastnega telesa, samospoštovanje ter zmožnost nuditi pristno in veličastno dobrodošlico v opolnomočeno ženskost svojim hčeram in drugim dekletom.

Med obredno posvetitvijo:
se bomo povezale s svojimi prednicami; 
bomo aktivirale celični spomin ter opustile negativna prepričanja o ženskem telesu, naši ciklični naravi in ženskosti, ki smo jih vsrkale v svoji družini, kulturi in družbi;
bomo v mesečni krvavitvi uzrle vir svoje notranje moči; 
bomo doživele obredno posvetitev v žensko, ki je kot deklice in dekleta nismo imele,
bomo slavile svojo ženskost in bomo slavljene kot ženske.

Prispevek znaša 122 eur (z vštetim DDV). Prostih je le še nekaj mest.

Prijave in morebitna vprašanja do zapolnitve skupine pošljite na elektronski naslov ksenija.leban@gmail.com.

Celodnevna delavnica bo potekala na prvi mednarodni dan rdečih šotorov, v nedeljo, 8. listopada, s pričetkom ob 10. uri in predvidenim zaključkom ob 17. uri v Ljubljani.

Sem spremljevalka v obporodnem obdobju in ob pomembnih življenjskih prehodih, negovalka neverjetnih žensk, ki celijo ranjenosti in odkrivajo svoj resnični potencial, da bi polno živele, voditeljica rdečih šotorov, konferenčna tolmačka in prevajalka.

Pod osebnim mentorstvom DeAnne L’am sem postala pooblaščena voditeljica rdečih šotorov (Red Tent Activator in Red Tent Facilitator), usposobila sem se tudi na področju blagoslova in celjenja maternice pri Mirandi Gray ter postala pooblaščena Moon MotherTM, sem soustvarjalka znotraj gibanja Razcvet ženske ter soavtorica knjižne uspešnice z naslovom Darovi minevanja.

Kar pomnim, želim polno živeti. Kar pomnim, mi življenje znova in znova odstira zastore in odpira nove in nove duri ter kaže, kam še lahko stopim, da bom še bolj jaz, da se bom še bolj polno živela – v vsakem trenutku. Včasih (kar sploh ni tako zelo redko) močno poseže s svojimi sporočili in poskrbi, da slišim.

Nekoč sem mislila, da bom lahko zares polno živela, ko bom zacelila vse svoje rane. Takrat se še nisem zavedala, da so moje rane tudi rane vseh mojih prednic in vseh žensk, ki so bile pred menoj, pa tudi vseh žensk, ki hodijo skozi življenje skupaj z menoj. Povezane smo. Marsikaj sem naredila, marsikaj sem dosegla, marsikaj sem postala. A še vedno nisem bila zares jaz. V meni je še vedno ostajal boleč občutek nepovezanosti s seboj, svojo žensko naravo, močjo, svojim telesom. Pa čeprav sem doživela eno najmočnejših posvetitev, ki jih lahko doživi ženska, ko sem postala mati.

Šele ko sem se spustila v nove globine celjenja sebe, šele ko sem se spuščala vase po še globljih spiralnih stopnicah, sem v varnem zavetju tesnega sodelovanja s Tonyjem Samaro, pozneje pa še z DeAnno L’am ter drugimi ženskami in mentoricami, ki so me objele v toplini rdečih šotorov, uvidela, kaj mi je po vsem tem še vedno manjkalo. Tako kot številne druge ženske tudi sama nisem imela podpore in vodstva, ki ga je deklica v meni potrebovala, da bi se počutila varno in uzrto, ko je postala mladenka. Postala sem ženska, ne da bi bila kdajkoli posvečena v žensko, ne da bi mi bilo kdajkoli predstavljeno darilo, ki mi je bilo zaupano, ne da bi kdajkoli proslavila svoj prehod iz sončne v ciklično bit.

Prav obred, ki ga bom v omejenem številu (prvič v Sloveniji) podelila 8. listopada 2015, je bil tisti, ki je v moje doživljanje sebe in sebe kot ženske prinesel posebno osvoboditev in radost. Na to posvetitev je ženska v meni čakala zelo dolgo. Koprnela je po njej. Bala se je, da je ne bo nikoli doživela, da je nekaj za vselej zamujeno. In potem je nastopil dan mojega obreda. Pozabljena so bila vsa leta čakanja, vsa leta hrepenenja. Odprle so se nove duri. Stopila sem skoznje in se nikoli več ozrla nazaj.

Vabljena!
Ksenija Malia

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja