astro

Korona virus skozi oči astrologa

Korona virus – svetovna katastrofa ali priložnost za boljši, lepši svet?

Pravzaprav oboje. Astrološko gledano je pojav korona virusa tipičen primer, kaj se zgodi ko se na nebu združita Saturn in Pluton. Saturn pomeni lekcije, Pluton pa najgloblje strahove.

Saturn in Pluton sta sedaj v ozvezdju Kozoroga, na isti točki (astrološko se temu reče konjunkcija) pa sta bila 12. januarja 2020. V astrološki srenji je bilo že nekaj časa govora o tej konstelaciji, v glavnem so bili vsi mnenja, da se bodo zgodili veliki premiki, ki nas bodo prisilili v drugačen način življenja, v bolj odgovoren način delovanja tako do okolja, kot tudi do ostalih ljudi.

Torej kaj „hočeta“ od nas Saturn in Pluton?

Saturn predvsem zahteva disciplino in odgovorno delovanje, vendar kljub vsemu ni tako naporen, če se človek „skrije v luknjo“ in počaka da je tranzit mimo, se lekcije s koncem tranzita končajo. Seveda pa je oseba zamudila krasno priložnost da razčisti probleme na katere je pokazal Saturn in ti problemi pridejo čez sedem let spet naokrog v nekoliko večjem obsegu.

S Plutonom je drugače. On pomeni smrt in ponovno rojstvo. To pomeni, da se vse kar ni sto procentno v redu sesuje in tako smo prisiljeni delati na novih zdravih temeljih. Pluton ne popušča, lomi te dokler naloga ni opravljena.

Kaj pa pomeni združena energija teh dveh planetov?

Saturn in Pluton sta v konjunkciji približno na 35 let. Zadnja konjunkcija je bila v ozvezdju Tehtnice Novembra leta 1982, zaznamovalo pa jo je konec hladne vojne, izbruh AIDS-a, pa še kaj.

V januarju se je naša konjunkcija dovršila v ozvezdju Kozoroga. Zadnjič ko se je to zgodilo v ozvezdju Kozoroga je bilo v letu 1518, nekaj dni preden je Martin Luther pribil na vrata svoje cerkve znamenitih 95 tez za prenovo cerkve in tako se je začel protestantizem. Luthra  je najbolj motilo to, da se vse grehe da s primerno količino denarja enostavno zbrisat, se pravi karkoli slabega (menda tudi umor) si storil, ti je bilo oproščeno, če si le bil pravega rodu in si cerkvi doniral dovolj veliko količino denarja.

Se komu zdi to znano?

No, seveda danes cerkev nima več moči brisati storjene grehe, čas je šel naprej, za taka opravila imamo druge službe.

No, pa preteklost ni tako zelo pomembna, pomembnejši je sedanji trenutek.

Že nekaj časa je jasno, da tako, kot smo počeli do sedaj z okoljem in družbo ne bo šlo več naprej. Nikomur sicer ni bilo jasno kako to spremeniti, saj tudi naprimer okoljevarstveni protesti nimajo dovolj velikega učinka, po domače povedano samo korenček ne bo dovolj, potrebna je tudi palica. Ta palica je Pluton, ki razruši vse kar ni dobro.  Saturn bo poskrbel, da bo palica udarila samo tam kjer je treba, kjer so napake, imamo pa še Jupitra v znaku Kozoroga, ki pa v vso to katastrofo omili in nam daje optimizem, tako da se bomo iz te godlje rešili na sorazmerno lahek način.

V Ozvezdju Kozoroga je sedaj še Mars, ki je sicer pri astrologih zapisan kot prinašalec težav, vendar je treba vedeti, da ima le ta v ozvezdju Kozoroga dobro pozicijo in poskrbi da se zapleti rešijo na pameten način.

Da ne pozabimo, v ozvezdju Kozoroga je tudi južni vozel, kar pa pomeni, da je ves ta šmorn nekako bil usojen, da se je to moralo zgodit, da moramo spustiti neke stare preživete vzorce.

Mogoče bi bilo potrebno še pogledat naše zahodne sosede Italijane.

Italija ima namreč astrološko karto, ki je zelo slabo postavljena, če pride do kakšne večje epidemije. Menda je že kuga v srednjem veku prišla iz Mongolije najprej v Italijo, šele nato se je razširila po Evropi. Da bi sedaj analizirali horoskop Italije in horoskop korona virusa je verjetno preveč zapleteno in seveda nepotrebno, važno je da vemo, da je v Italiji najhuje, se pravi da pri nas tako hudo ne bo, predvsem pa ni na mestu da italijane obtožujemo, da so nam prinesli katastrofo pred naša vrata.

Italijani imajo pač smolo, da so pri virusih najbolj izpostavljeni, hvala bogu da imamo nekoliko več sreče.

Glede konjunkcije Saturna in Plutona je potrebno tudi povedat, da je to aspekt, ki potegne najglobje strahove iz ljudi, tako da so ljudje veliko bolj dojemljivi za manipulacijo in se jih s spodbujanjem strahu zlahka zmanipulira v nerazumna in celo škodljiva dejanja. V časih krize je to načeloma še bolj nevarno, vendar pa je treba vedeti, da je konjunkcija Saturn Pluton tudi borba za moč. Glede na to, da se to dogaja v Kozorogu, bodo pa manipulatorji kaznovani v vsakem primeru.

Za vnaprej pa si bo dobro zapomniti, da manipulacija ne bo dajala več rezultatov, da v naslednjem 35-letnem obdobju šteje odgovorno delo in poštenost, laž in manipulacija bosta zelo hitro prinesla naporne lekcije.

Kako kaže za naprej?

Že v aprilu se bo situacija izboljšala, naslednji mlaj 24.03 bo prinesel preobrat, zdravljenje bo učinkovitejše. Ni nujno da se bo našlo cepivo za virus, če pa se že bo to s pomočjo računalniških simulacij, možno pa je tudi, da bo to zdravilo prišlo prek zraka, lahko so to meditacije, lahko je neki zvoki, skratka nekaj kar se da poslat tudi preko maila. Do julija se bodo stvari umirjale, če nam bo takrat uspelo najti pravo pot za okolje in tudi družbo se bodo stvari umirile, če bomo pa v trenutku pozabili na lekcije, ki nam jih je dala ta katastrofa pa v drugi polovici leta lahko pride še kakšno opozorilo. Leto 2021 bo na vsak način boljše, konec leta 2020 pride konjunkcija Jupitra in Plutona, ki nas bo navdahnila, da zgradimo lepši in prijetnejši svet.

Če se komu zdi da je ogrožen zaradi korona virusa je za krepitev imunskega sistema  najbolj ugodno zdravljenje od sobote 21.03 od 13.33 pa vse do torka 24.03 ko je ob 10:28 mlaj. Katero metodo izberete je vseeno. Lahko je meditacija, lahko so eterična olja, lahko je zdravljenje z gongom, lahko prosite devico Marijo za zdravje, lahko pa tudi spijete šilce žganja, kar vam je pač najbližje.

Zvone Turk, astrolog

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja