noura

Ankh je voda…

Odlomek je iz knjige Noura prvenca Taje Albolena

Človeško telo sestavlja več kot 70% vode. Stara egipčanska beseda za vodo je bila Maya, rekli pa so ji tudi Ankh. Ankh je ključ za večno življenje in zato je bil star izraz; Ona je življenje, ona je voda.

Voda je igriva, dinamična in močna substanca, ki je del vsega življenja. Ima kapaciteto spomina, saj si zapomni energijsko vibracijo s katero pride v stik. Mi smo energijska vibracija in zato naš odnos z vodo tako na zavestnem kot podzavestnem nivoju vpliva na njeno energijsko vrednost. In to kakšen je naš odnos z vodo, nam voda odslika nazaj skozi njeno fizično in energijsko stanje.

Voda nam odslika, da ni nobenih delitev, da nismo ločeni od nečesar. Je simbol povezanosti in nas spominja na to, da smo le valovi istega oceana, ki verjamejo, da so ločeni od oceana. Spominja nas na dejstvo, da je vsaka ločenost, za katero verjamemo, da obstaja, iluzija ali maya ustvarjena v  našem sedanjem omejenem stanju zavedanja.

Poznala sem učinke piramide in zato sem vedela, da bo spremenila vse kar smo prinesli s seboj, vključno z našimi telesi. Iz nahrbtnika sem potegnila steklenico vode in začela piti.

V tistem sem zaslišala devo: »Ko spiješ kozarec vode ali iz steklenice, kot ti pravkar, si v prisotnosti izjemnega elementa, ki je povezana z vsemi oblikami življenja in narave. V eni kapljici te vode so oceani, morja, jezera, hudourniki, ki tečejo z gora v reke, izviri, ki brbotajo skozi kamenje, dežne kapljice in snežinke. Ta ista voda v sebi nosi spomin vseh faraonov te dežele kot tudi vseh, ki so bili kadarkoli del tega planeta. Vse je v njej, povezana je z vsem. Voda je življenje in je Eno z vso vodo planeta.

Voda je nosilka in fizična utelešenost tvoje zavesti. Je tisti element, ki je najpomembnejši za življenje, kajti ne le da jo piješ, tudi dihaš jo. Pomembnost vode je nedvomno del tvojega življenja in vendar se je ne zavedaš v vsakodnevni rutini pomivanja posode, čiščenja avtomobila ali tuširanja. Voda je osnova hrane, ki jo ješ in obleke, ki jo nosiš na sebi. Narava vode je, da shrani in odslika zavest, da prežame in deli svoj spomin z vsem, kar obstaja v tej resničnosti v kateri živiš. Človek ima sposobnost, da soustvarja in skozi namero in osredotočenost s svojo zavestjo vplivate na zavest vode in z njo soustvarjate.

Voda revitalizira. Ima sposobnost, da dvigne tvojega duha. Spomni te, da si del velike celote. Vsakič, ko prideš v stik z vodo, tudi ko jo piješ, se povežeš z energijo in spominom celotnega planeta, z večjim Jazom. Voda te odpira Duhu in povezuje. Daje ti pogum in zaupanje vase, da se odpiraš onkraj svojega udobja in pričakovanj.

Zahvali se vodi. Zavestno se zahvali za vsa njena darila. Ko vodo blagosloviš z ljubeznijo in svetlobo, voda to sporočilo nosi s seboj in vse kar daješ se pomnoženo vrača nazaj k tebi. Spomni se, da k vodi vedno pristopaš z odprtostjo, ljubečim zavedanjem, da je narava vode, da nosi spomin nazaj v ocean in da vpliva na vse življenje.

Poveži se z vodo in zapoj. Vedi da tvoja pesem in pesem tvoje kristalne posode vplivata na zavest vode, s katero je ta domnevno suh vodnjak povezan. Vedi da s svojo zavestjo vplivaš na zavest vode. Ti si voda, ti si življenje. Zapoj.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja