uvodnik2

Uvodnik september 2015

In je prišla… jesen.

Ne vem, kako občutljiva si za spremembe, morda si zaznala, kako se je s 1. septembrom na kolektivni mentalni ravni zgodil premik in sicer v aktivno fazo zaposlenosti, delovanja. Če sta bila meseca julij in avgust na off in nekako ležerno sproščena na kolektivnem mentalnem nivoju, je s 1.9. zavladalo super delovno razpoloženje. Kar naenkrat je vse kot na “spidu”. Ni več zajebancije, zdaj se trdo dela, dopusti so končani. In tako smo mnogi začutili, kot bi naenkrat vse pospešilo.

In tako sem 1.9. začutila, kako pomembno je, da držiš svoj osebni prostor. Ne glede na to, kakšne so energije zunaj tebe je ključnega pomena to, da ti držiš svoj energijski prostor in upravljaš s svojo energijo na vseh štirih nivojih znotraj sebe; fizično-energijski ravni, čustveni, mentalni in duhovni ravni. Da držiš sebe, tudi ko je super naporno in hiperaktivno. In roko na srce, to je v ponorelem tempu vsakdana pogosto izjemno težko. Vendar je tvoj osebni prostor tvoj manevrski prostor Jaza. Ko spustiš svoj prostor je kot bi izginila.

In zato sem to temo postavila v tokratno središče. Kajti mesec pred nami bo naporen tudi v astrološkem smislu. Pred nami je sezona mrkov, pa Merkur bo zopet šel v retrogradno gibanje, kar bo na površje ponovno prineslo nepočiščene stvari, ki se skrivajo v notranjosti. Verjetno opažaš, da je vsaka faza lune skozi katero se premikamo bolj zanimiva in intenzivna, tudi tale mlaj v Devici ne bo nobena izjema, še posebej zato, ker bomo deležni vplivov prvega mrka v seriji. Polna luna v ovnu bo še ena iz serije super lun, tako da jo bomo zelo občutili. Več o luninih ciklih pa si lahko prebereš v nadaljevanju.

Izjemno pomembno spoznanje poletja je, da sebe lahko deliš z ljudmi in s svetom šele, ko veš kdo si. Dokler si samo senca sebe in v svojem lažnem jazu, težko deliš sebe, ker se ne poznaš, ker se skrivaš sama pred seboj. Proces individuacije pri ženski vodi v razkrivanje ovir, ki jih imaš v sebi, sama pred seboj. Dejstvo je, da so vse ovire le v tebi in da je to, kar je pred teboj odkrivanje sebe, svoje dragocenosti in svoje edinstvenosti. Dragulj je v tebi. Morda je skrit pod številnimi plastmi udomačevanja, ki si ga bila deležna skozi otroštvo, vendar je tam. Da bi ga razkrila in resnično zasijala, je potrebno odstraniti vse plasti, ki ga prekrivajo in tega ne more narediti nihče namesto tebe. September bo razkrival, odkrival in nas soočal s tem, kaj so naše ovire na poti, kaj je potrebno odložiti, da bi se bolj lahkotno premaknile v življenju naprej.

Naj bo popotovanje lahkotno v vseh pogledih.
Bodi Sijajno!

podpis

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja