uvodnik

Uvodnik oktober 2014

Kot po avtocesti drvimo skozi mesec in še čisto malo, pa si bomo voščili ob novem letu. Čas resnično brzi na vso moč in v tem drvenju skozi vsakdan pogosto pozabljamo na negovanje, toplino, mehkobo, ki jih potrebujemo za regeneracijo in prenovo. Navadili smo se, da vedno znova segamo ven iz sebe po stvari, ki se nam zdijo pomembne in brez katerih ne znamo več živeti. In priznam, zelo dobro mi je delo, da sem 10 dni preživela v miru in da je, po besedah moje prijateljice, retrogradni Merkur poskrbel (kako priročen izgovor), da sem bila odrezana od tehnologije in vseh vrst komunikacije, od tega, da mi je telefon štrajkal, do tega, da mailov nisem mogla niti odpirati niti pisati. Skratka, dneve sem preživljala v ženski družbi, v ženskem krogu, v katerega sem se vsak dan vračala z vsak dan večjim entuziazmom in ob tem prepoznavala dragocenost, toplino, mehkobo in regeneracijo, ki sem je bila deležna.

Toplina je tista lastnost, ki nam omogoči, da se v družbi nekoga dobro počutimo. Topli ljudje so srčni, odprti, nasmejani, prijazni in ljubeči. Hitro sklepajo prijateljstva. Gledajo te v oči, ko govorijo s teboj, na mehak način. Toplina je udobna, izraža dobrodošlico in domačnost. Toplina je nekaj, kar vzpostavi zaupanje. In pred nami je čas, ko bo tovrstna toplina, ki prihaja od znotraj ključnega pomena za naše odnose. Brez dvoma letni časi vplivajo na našo sposobnost medsebojne interakcije in ko se v naravi vse umirja in spušča v notranjost, je včasih velik izziv, da ostajaš odprt in nasmejan. Vsi vemo, kako težko je biti prijazen in prijeten, ko ti stvari ne gredo tako, kot bi si želel. In pomembno je zavedanje, da je toplina lastnost, ki jo ima čisto vsak v sebi, vprašanje je le, ali jo izbiramo, da jo v svojem življenju uporabljamo, ali ne.

Konec meseca nastopi nov prehod, ki ga je pomembno prepoznati in preznovati. Samhain je starodavni praznik modre ženske ali modreca, ki nam svetuje, kam naj se usmerimo na križišču svojega življenja. In pogosto je ta jesenski čas prepoln odločitev, izzivov in novih poti. V tem času polne lune in retrogradnega Merkurja zelo pogosto slišim, kako radi dogajanje na nebu izkoristimo za izgovor, da nam stvari ne gredo kot bi si želeli. In vendar kljub vsem dogodkom, situacijam in krizam vsak sam izbira, vsak sam upravlja s svojo energijo. Več o upravljanju s svojo energijo pa v nadaljevanju.

Želim Ti krasen mesec.

podpis

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja