uvodnik1

Uvodnik avgust 2015

Smo v času, ko je potrebno biti pogumna, srčna, da si kar si.

Stara beseda srčnost pomeni, da je potrebno “imeti srce”.  Srce, ki se ob ovirah v življenju ne ustraši in ko nas življenje sooči z ovirami na poti, da jih zmoremo preseči in uresničiti vrednote, ne da bi pri tem strli drugo srce. Eden največjih paradoksov življenja je v tem, da človek ni pogumen takrat, ko ga ni strah. Srčnost pomeni, da zavestno  presežemo samega sebe zaradi večje vrednote v našem življenju, kljub strahu.

Ko smo na poti k briljantnosti, k temu, da resnično zaživimo to Darilo, ki me smo, smo soočene z ovirami na poti. Izziv je brez dvoma v tem, kako se soočiti s svojimi ovirami na poti in nadaljevati svoje popotovanje.

Dnevno se srečujem z ženskami, ki mi povedo, kako jim ni namenjeno, da gredo za svojimi sanjami, jim ni namenjeno, da dosežejo kar si želijo. Pogosto interpretiramo oviro na poti kot izgovor, da nehamo hoditi po svoji poti. Kolikokrat mi rečejo, da zato, ker nekoga niso dobili na telefon, jim ni namenjeno priti v stik s to osebo. Ali pa ker niso našli nečesa, jim to ni namenjeno. Saboter je brez dvoma arhetip, ki nas pogosto ustavlja na naši poti in sploh se ne zavedamo, kako hitro pustimo strahu, da nam onemogoči napredek na naši poti življenja. Več o saboterju si lahko prebereš v članku na mojem blogu tukaj…

Avgust je eden takih mesecev, ki bo ljudi soočal s saboterjem. Strah bo prisoten in izzvani bomo kaj bomo izbirali. Rada rečem, da je pomembno, da se soočiš s svojimi največjimi strahovi, kajti hitro ugotoviš, da so veliki samo od zunaj, znotraj pa ti razkrijejo bolečino, pred katero te branijo.

Čas je intenziven in razkritij je veliko. Dnevno imamo priložnosti, da se soočamo s seboj in bolj spoznavamo sami sebe. Zame osebno je tak intenziven čas izjemno darilo, kajti bolj, ko spoznavam sebe, vse dele sebe, bolj celostna in celovita sem.

In včasih se moraš sesuti na koščke, da lahko te koščke povežeš v celoto.

Želim ti izjemen mesec!

Bodi Sijajno!

podpis

En odziv na “Uvodnik avgust 2015”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja