magical

Lunini cikli

Da lunini cikli vplivajo na naravo in tudi na človekovo zdravje in počutje, je že dolgo znano, vendar se je v 19. stoletju z napredkom tehnike precej teh znanj izgubilo, oziroma pozabilo, saj je človek dobil občutek, da je močnejši od narave in mu ni potrebno upoštevat naravnih ciklov. Preprosto smo navajeni, da če ne gre zlepa, pač uporabimo večjo silo, namesto da bi poizkusili problem rešit na kak drug način.
Lunini cikli so se skozi stoletja pokazali kot eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih je modro upoštevati, pa naj si bo to pri delu na polju, zdravljenju, delu v gozdu in tudi nabiranju zdravilnih rastlin.
Naši predniki so vedeli, da uspeh nekega delovanja ni odvisen samo od tega, koliko smo za določeno delo usposobljeni in kako skrbno ga opravimo, pač pa tudi od tega v katerem času se lotimo posameznega opravila.

Na primer zdravljenje je ob določenih dnevih veliko bolj učinkovito kot sicer, včasih pa ima zelo malo ali skoraj nič učinka, čeprav smo uporabili iste postopke zdravljenja in tudi isto količino zdravil kot sicer.
Najbolj znana je še vedno povezava med Luninimi cikli in sečnjo lesa, saj so še pol stoletja nazaj te cikle zelo upoštevali in so točno vedeli, kdaj ima drevo najmanj soka in bo spravilo lesa in pa tudi kasnejša uporaba tega lesa najbolj učinkovita. Tudi ta vedenja so se v veliki meri zanemarila, saj lahko namesto tega uporabimo močnejši traktor, les pa lahko osušimo v sušilnici, pa se nam ni treba ubadat še s polno Luno ali mlajem.

Pa si poglejmo glavne Lunine cikle:

Mlaj

Na koledarju je to ponavadi označeno z črnim krogom, astrološko bi temu rekli, da je Luna v konjunkciji s Soncem, se pravi, da je gledano z Zemlje Luna na istem mestu, kot Sonce in proti Zemlji kaže svojo temno stran.
Ob mlaju je Luna vedno v istem zodiakalnem znamenju kot Sonce, torej v mesecu marcu je mlaj vedno v Ribah, v avgustu v Levu in tako naprej.
Luna je v posameznem znamenju dva do tri dni, ti dnevi v mlaju imajo ta čas na ljudi, živali in rastline poseben vpliv. Kdor v tem času vsaj en dan strada, se bo izognil številnim boleznim, saj je v tem času razstrupljevanje telesa najmočnejše, če se želimo znebiti določenih razvad, je tak dan najboljša izbira za prvi dan odvajanja. Na tak dan je tudi čiščenje dela telesa ali organov, ki mu vlada ta Luna najmočnejše.

Na primer 13. september ob 8:42 je mlaj in sicer v ozvezdju Device, zato bo čiščenje delov telesa, ki jim vlada Devica najbolj učinkovito. Devica nadzira živčni sistem, želodec, vranica, črevesje. To med drugim tudi pomeni, da je to primeren čas, da zavržete vse česar ne potrebujete.

Tudi pri rastlinah velja, da če ob mlaju porežemo obolele dele, ponavadi rastlina ozdravi, ta dan namreč zemlja najbolje vsrkava in takrat je velika količina sokov usmerjenih v zemljo.
Kot za rastline, tako velja tudi za ljudi. Ob mlaju najlažje spustimo odnose z ljudmi, ki nas ovirajo, oziroma naše negativne vezi z njimi, iz svojega življenja. Torej bo 16. december primeren za čiščenje eteričnih vezi z očetom, avtoritetami v našem življenju in pa takšnimi ali drugačnimi bogovi (Strelčev vladar je Jupiter, ki v astrologiji velja za vrhovnega boga).

Vplivov mlaja ne zaznamo tako močno, saj preusmerjanje energije od pojemajoče Lune k rastoči Luni ni tako močno kot ob polni Luni.

Rastoča Luna

Že nekaj ur po nastanku mlaja se prikaže k Soncu obrnjena obsijana plat Lune v obliki ozkega srpa, ki narašča po lunini površini od leve proti desni. Takrat pravimo da se Luna »debeli«, ker ima obliko črke D.
Začenja se obdobje novih specifičnih vplivov rastoče Lune. Šestdnevno potovanje do polmeseca poimenujemo prvi krajec in potovanje naprej do polne lune, drugi krajec.

Vse kar dovajamo telesu v tem času, kar ga krepi deluje v tem času podvojeno. Tudi tukaj velja, da je najmočnejše delovanje na dele telesa, ki jim vlada Luna v tistih dneh. Na primer, 21. september ob 11:00 nastopi prvi krajec v Strelcu. Kar bomo v teh dneh naredili naredili za zdravljenje stegen, hrbtnih mišic, jetra, vene, cirkulacijo krvi, tudi za pljuč, bronhije in vegetativni živčni sistem, bo to zdravljenje dvakrat bolj učinkovito, kot sicer. Vsaka snov ali postopek, ki krepi te dele telesa je v teh dnevih močnejša kot ponavadi.

Bolj ko Luna narašča, bolj neugoden čas je za celjenje ran, zato se je v tem času dobro izogniti operacijam, seveda, v primeru, da imamo možnost izbire, še posebej to velja za dele telesa, ki jim vlada Luna tistega dne.

Perilo ob isti količini pralnega praška, ne bo tako čisto, kot ob pojemajoči Luni.
Pri rastoči Luni in polni Luni je več rojstev kot ponavadi.

Polna Luna

Astrološko se temu reče, da je v opoziciji s Soncem, kar pomeni, da je, gledano iz Zemlje, Luna na nasprotni strani vesolja kot Sonce. V koledarju je označena kot svetel krog. Na ljudeh, živalih in rastlinah so že po nekaj urah vidni vplivi delovanja polne Lune. Sprememba smeri delovanja Luninih impulzov (od rastoče k pojemajoči Luni) se čuti precej bolj intenzivno kot pri mlaju. »Mesečniki« se sprehajajo v spanju, rane krvavijo močneje kot običajno, na ta dan nabrana zdravilna zelišča razvijejo večjo zdravilno moč, v tem času obrezana drevesa lahko odmrejo, zgodi se več prometnih nesreč kot ponavadi, ob polni Luni je tudi očitno več porodov.

Polna Luna je najboljši čas za manifestacijo. 28. september ob 4:52 je polna Luna v ozvezdju Ovna. Polna luna je čas, ko so vse energije v telesu obrnjene navzgor. Oven je pionir, usmerjen na akcijo, fokusiran in pogumen na poti k uspehu. To bo izjemno dober čas za podporo novih

Pojemajoča Luna

Luna potuje naprej, njena senčna stran se vedno bolj bohoti- od desne proti levi- začenja se trinajstdnevno obdobje pojemajoče Lune, to obdobje imenujemo tretji in četrti krajec, Luna vedno bolj dobiva obliko črke C, včasih so rekli da takrat Luna »crkava«.

V tem času se operacije posrečijo bolje kot ponavadi, rane se lažje celijo, manj je zastrupitev, hišna opravila nam gredo lažje od rok kot običajno, tudi čiščenja telesa so bolj učinkovita, perilo se pri enaki ali celo manjši količini pralnega praška opere bolje. V tem času lahko zaužijemo tudi nekoliko več hrane, pa se to ne pozna pri kilogramih, ta čas je primeren tudi za sejanje in sajenje vrtnih rastlin.

Ker je razstrupljanje v tem času najbolj učinkovito, 5. september ob 11:55 Luna dopolni zadnji krajec v Dvojčkih, izkoristite ta čas za globoko dihanje. Predihajte telo, čimveč gibanja v naravi in s tem čiščenje, biti moramo veseli, žalost izčrpava pljuča.

Na kratko:

Vse, kar naredi človek za blagor dela telesa, ki je pod vplivom znamenja, skozi katerega Luna ravno prehaja je bolj učinkovito, kot druge dni. Izjema so samo kirurški posegi.

Vse, kar obremenjuje telesni predel, ki je pod vplivom znamenja, skozi katerega Luna pravkar potuje, deluje še bolj škodljivo kot ostale dneve. Operacije vedno obremenjujejo telo, zato se je na primer pametno izogniti operaciji kolkov (vpliv Tehtnice), v dneh, ko je Luna v Tehtnici.

Če Luna pri prehodu skozi posamezno znamenje raste, so vsi posegi, ki dovajajo delu telesa, ki je pod njenim vplivom (npr Bik- vrat, grlo, glasilke…) hranilne snovi, bolj uspešni kot pri pojemajoči Luni.

Če luna pojema, so vsi posegi, ki razstrupljajo in razbremenjujejo organe, in so pod njenim vplivom (npr Devica- trebušna slinavka,vranica, črevo, prebava), uspešnejši kot pri rastoči Luni.

Vaš astrolog Zvone Turk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja