tirkiz

Turkiz

TURKIZ… Kamen zaščite

“Moje učenje je, da je Zemlja in vse na planetu Zemlja, živa duhovna zavest. Delujem znotraj tvojega duhovnega zavedanja in ne zavestnega znanja. Pomagam ti, da svojo vibracijo naravnaš na duhovno esenco mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva. Pokažem ti, kako uravnovesiti dajanje in sprejemanje, ne le s strani planeta Zemlje, temveč tudi v tvojih medsebojnih odnosih. Moje zdravilne energije dajejo tolažbo tvojemu duhu in ugodje tvojemu telesu. Pomagam pri duhovni uskladitvi in pripomorem k boljši komunikaciji s fizičnim in duhovnim svetom. Pomagam opustiti zaobljube in zaprisege, če me položiš na grlo in pomagam tvoji duši, da se izrazi. V meditaciji poglabljam izkušnjo povezanosti in jačam intuicijo.

Ena mojih glavnih nalog je čiščenje energij in zaščita pred neugodnimi energetskimi vplivi. Tako čistim elektromagnetni smog in ščitim pred onesnaževalci iz okolja. Očistim vse čakre in subtilna telesa ter jih med seboj povežem.

Pomirjam živce in pomagam premagovati strahove in stres ob javnem nastopanju. Dajem podporo in umirjam nihanje v razpoloženju. Prinašam notranji mir. Pomagam raztopiti
mučeniško držo in samosabotažo. Ko ste razburjeni, v paniki ali izmučeni
sem vaš zaveznik in vas negujem. ”

Zaradi prisotnosti bakra je modre barve, primesi železa turkiz obarvajo v manj cenjenih zelenih različkih, tako, da včasih naletimo tudi na modrikasto zelene ali zelene turkize (tibetanski so zeleni).

Turkiz je svoje ime je dobil po Turčiji. Od tod so ga prinesli najprej v Nemčijo, nato pa še Francijo, kjer je dobil ime pierre turquoise (turški kamen).
V sinajski puščavi na Bližnjem vzhodu so ga kopali že pred 6000 leti.
Danes prihajajo najlepši turkizi iz Irana, kjer ga kopljejo že 3000 let, pomembna nahajališča so zlasti v ZDA, Tibetu, Mehiki, Čilu, Tanzaniji in Avstraliji.

Turkiz uporabljamo proti hiperaktivnosti ščitnice, zdravi tudi pljuča.
Njegova nežna energija raztaplja blokade, tako da ga polagamo na boleča mesta. Učinkovit je tudi pri glavobolih. Umirja v stresnih situacijah.
Eliksir iz turkiza deluje proti psihični izčrpanosti, vročici, pomirja želodec, krepi vid, pospešuje rast, nevtralizira pretirano kislost telesa in ga razstruplja.
Krepi tudi srce, krvni obtok in mišični sistem, zdravi oči in očesno mreno, pomaga pri anoreksiji.
Turkiz ojačuje imunski sistem in regenerira celice, pomaga pri absorbciji hranil in zdravi celo telo.
Simbolizira radodarnost, iskrenost in naklonjenost, daje nam občutek, da smo kreatorji lastne sreče.
Jača sposobnost komunikacije in izražanja.
Turkiz ščiti pred strahovi in zlemi silami, pred sovražniki in slabimi mislimi ter pred zaskrbljenostjo.

V starih srednjeameriških kulturah so ga povezovali s Soncem in ognjem. Azteški bog ognja je bil Xiuhtecuhtli, kar pomeni gospodar turkizov. Poleg tega so imeli boga vojne Huitzilopochtlija za vladarja turkizov.

Afirmacija deve kristala: ” Jaz sem eno z Zemljo in cenim vse življenje z ljubeznijo in spoštovanjem.”

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so podane z namenom ozaveščanja in ne za namene zdravljenja bolezni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja