Kalcedon

KALCEDON … kamen sestrstva, bratstva, povezovanja

“Moja narava je zelo etrska, sem kot veter, ki prinaša či energijo ali prano v vaše eterično telo. Pomagam vam očistiti meridiane in sem v veliko pomoč še posebej takrat, ko je potrebno očistiti zastalo energijo, nakopičeno “kramo” v eteričnem, čustvenem ali mentalnem telesu. Ravno zaradi tega sem poznan kot kamen, ki povezuje in neguje ter harmonizira vse aspekte vaše biti. Moja sveža energija poživlja in krepi. Ko me uporabite je kot bi vase natočili svetlobo, ki se nato razširi skozi celotno omrežje vašega eteričnega telesa. Pomagam vam, da delujete sinhrono v koherenci s celotnim vesoljem. Moja frekvenca je kot masaža za eterično in fizično telo, ki sprošča vse napetosti in stres. V vaše eterično telo vnašam mehkobo in nežnost. Hkrati pa pomagam pri orisotnosti, osrediščenosti, bistrosti in poleg tega aktiviram frekvenco miru in pomirjenosti s samim seboj in svetom, ki vas obdaja. Odpiram stik z intuicijo. Pomagam vam prisluhniti in se uglasiti z notranjim vedenjem, ki ga nosite globoko v sebi. Odpiram vas v stik z navdihom, da zaznavate lastno multidimenzionalnost in imate hkrati sposobnost razumeti svet, življenje, sebe in druge ljudi. Podpiram vas v ustvarjalnosti in sem podpora vaši kreaciji. Kadarkoli potrebujete pomoč, a se karkoli zaceli v vas, pa naj bo na fizičnem telesu ali pa v psihi, sem vaš zaveznik in pomočnik. Tudi v prostoru delujem osvežujoče, pomirjevalno in hkrati odpiram vrata v duhovne sfere. ”

Kalcedon je kamen, ki opisuje večjo skupino drobnozrnatih kremenov, v katero sodijo tako ahati, kot tudi jaspisi, aventurini, karneoli in oniksi… In v tej skupini je tudi svetlo modra različica, ki se imenuje kalcedon.
Kamen je omenjen tudi v Bibliji. Samo ime izhaja iz grške besede khalkedon, danes je Kadıköy del Istanbula.

Njegova posebnost je, da pri ljudeh pomaga občutiti sestrstvo ali bratstvo, povezanost med ljudmi, pomaga ustvariti pristen stik topline, negovanja in medsebojne podpore. Človeka na magnetičnen način odpre v finejše zavedanje, odpira pot v notranji svet. Zato se ljudje lažje odprejo svoji duhovni naravi in kvalitetam ljubezni, sočutja,
povezanosti in spokojnosti. Kalcedon ima to značilnost, da pomaga ustvariti notranji mir in pretočnost, hkrati pa asistira pri odpiranju in poravnavi z duhovnim Jazom.

Zelo vam bo v pomoč pri različnih vnetjih saj jih
pomirja in ohlaja, ter pri težavah z očmi in glavobolih.
Kalcedon ima sposobnost, da tam kjer so vznemirjenost, kaos in nasičenost, sprosti nakopičeno energijo. Zato lahko v prvi fazi čiščenja ustvari celo občutek nemira. Vendar te kasneje vodi v notranjo sprostitev, ki vodi vedno globlje, v vedno večji mir, vse globlje in globlje.
Kalcedon absorbira negativne energije v okolici in jo preobraža v sebi ter je ne prenaša naprej, zato so včasih iz njega izdelovali čaše za katere je veljalo, da naj bi preprečevale zastrupitve.

Pomagal vam bo pri obupu in dvomih vase, saj vas poveže z vašo dušo in tako omogoči, da ste v stiku s pristnim vodenjem v vas samih.
Pravijo, da mehča močne fiksacijev umu in pretrde vzorce. Aktivira speče potenciale v vaši notranjosti in vam asistira, da svoja semena v sebi posadite in jih negujete, da vzklijejo in tudi dozorijo.Če ste nagle jeze ali pa vas hitro prime panika je to kamen, ki vam bo asistiral v tem, da se bo vaše čustveno telo hitreje umirilo in da vaši odzivi ne bodo preveč burni. Pomaga vzpostaviti umirjenost in pomirjujoče deluje na ljudi in okolico.

Afirmacija deve kristala: ” Jaz sem umirjenost in sem v miru s ljudmi in s svetom. Moje zavedanje jaz sem ki sem raste .”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja