nakratko

Bodi zgled!

Moja vizija, ki jo je sprožila izjava Dalaj Lame leta 2009, ko je izjavil, da bo zahodna ženska tista, ki bo rešila svet, je bila, da smo me tiste, ki to lahko naredimo. Dojela sem, da je vse, kar moramo narediti, da postanemo najsrečnejše Ženske na svetu. Zakaj?

Ženska je tista, ki vzgaja naslednjo generacijo. Ženska s svojim zgledom pokaže, kako poskrbeti zase v prvih sedmih letih otrokovega življenja, ko ima nanj najmočnejši vpliv. Otroci ne delajo tega, kar rečemo, ampak to kar čutijo, da lahko delajo. Čutenje sebe in sprejemanje sebe, negovanje sebe in brezpogojna ljubezen so največja dota, ki jo lahko predamo naslednji generaciji.
Učimo z zgledom in vzgajamo z lastnim zgledom, s tem kar SMO in ne s tem kar DELAMO. Zato sem dojela, da nima smisla, da vzgajamo otroke in jim govorimo kakšni bi morali biti. Najprej moramo mi postati to, kar želimo gledati v svetu. Dejstvo je, da moramo najprej me ženske postati to kar smo, da bi to lahko prenesle na naslednjo generacijo.

Dejstvo je, da smo generacija, ki nima zgleda, kako biti Ženska v svoji polni moči, kajti naše prednice so bile vzgojene tako, da so ustrezale, da so si kupovale ljubezen s tem, ko so skrbele za vse okoli sebe in so tako pogosto preigravale arhetip mučenice, ki se žrtvuje za druge.
Ženske so trenutno okupirane z doseganjem ciljev in delovanjem v zunanjem svetu in tudi zaraditega v glavnem še vedno delamo na sebi, namesto da bi negovali sami sebe.

Ko je bila moja hči še majhna sem dojela, da ji lahko največ dam s tem, ko poskrbim zase in negujem samo sebe. S tem, ko sem ljubezen, ko sem mir, ko sem radost in sreča v sebi.
Namesto, da se žrtvujem za svoje otroke, grem čez vse meje in sem sitna in nerazpoložena, ker mi nihče ne daje tega po čemer hrepenim, sem dojela, da se moram naučiti vse to najprej dati sama sebi. Namesto da sem poskušala vse pospraviti, imeti vse urejeno, o tem ko sem bila živčna razvalina, sem se počasi naučila, da moram biti prijazna sama do sebe, kajti če sama ne bom prijazna do sebe, nihče drug ne bo. Dojela sem, da ni nikogar, ki bi me rešil.

Seveda sprva to sploh ni bilo lahko, kajti kot večina sem bila udomačena s strani svojih prednic v to, kaj je pomembno in sem sprva vedno znova poskušala delovati namesto da bi negovala sebe, kajti hotela sem biti dobra mati, imeti pospravljeno, dosegati zastavljene cilje in biti pohvaljena. Le počasi sem se ravno zaradi zavedanja, kaj sporočam svojim otrokom izvlekla iz starih pogojenosti in navad, ter sprejela nove.

Ko sem kasneje brala literaturo na temo vzgoje otrok, sem pogosto brala o tem, kako pomembno je, da smo zgled svojim otrokom s tem, da smo to kar smo in da jim tako pokažemo, da je najpomembneje, da so to kar so. V prvih sedmih letih je mama tista, ki je velik zgled in naslednjih sedem let je oče tisti, ki je zgled otroku.

To me je spodbudilo k ozaveščanju predvsem žensk, da moramo najprej postati starši svojemu notranjemu otroku, poskrbeti zase in negovati sebe, da moramo postati srečne in izpolnjene v sebi, če želimo v družbi pustiti pečat in narediti pozitivno razliko v življenju ljudi s katerimi prihajamo v stik in predvsem pri svojih otrocih. In od tukaj se rojeva moje delovanje, moja vizija in moja misija. Tukaj je temelj najsrečnejše ženske na svetu. Moje delo, moj navdih za DivineWoman Blueprint™ je prišel iz dejstva, da če me, odrasle ženske ne prepoznavamo svoje vrednosti kot Ženske, če me ne cenimo sebe, tega tudi ne moremo predati naslednji generaciji.

Kajti najprej morate spoznati sebe, prevzeti polno odgovornost zase in za svoje odzive.
V polnosti sprejeti sebe, se negovati in Biti to kar Ste.

Taja Albolena

DIVINE.SI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja