heartlight

Ženska Duša se razkrije…

Pred dobrim letom so mi rekli, da se moram odločiti, kaj je tisto moje, kaj je tista ena stvar, ki jo bom delala. Nisem razumela, zakaj bi morala izbrati samo eno stvar. Fokus, disciplina, nekaj, kar so poimenovali niša, tvoje področje, kjer se izmojstriš.

Moja Ženska Duša tega ne pozna. Moja Ženska Duša se na to pokaka in s tem tudi name, če se preveč obremenjujem s tem, kaj si bodo o meni mislili drugi.

Dolgo časa nisem razumela, kaj je to v meni, nekaj časa sem celo mislila, da gre za mojo notranjo upornico. Danes vem, da imam zelo ognjevito Žensko Dušo. Sera Beak me je spoznala z mojo Sireno, mojo morsko deklico, pravzaprav Divo, ok Kraljico. ONA samo je.

Ko sem dobila navdih, da prvo številko Namarie v letu 2016 posvetim Ženski Duši, sem najprej poklicala mojo srčno damo, žensko, ki z mano potuje v globine Ženske Duše, mojo dušno sestro. Bila sem v dvomih, je to modro? In kot vedno mi je pomagala pregnati dvome mojih notranjih Gremlinov. V smehu me je spomnila, da mi je, ko sem jo pred letom vprašala, kaj počnem, povedala, da držim sveti prostor, da se Duša lahko utelesi.

»Holy crap«, vsi koščki v sestavljanki so padli skupaj. In to na dan Zlitja v 22 dnevnem popotovanju Porajanje Sebe. Ja, še enkrat se mi je pokazalo, kako mogočna je sila namere.

Pred 6 leti sem imela navdih, da svoje podjetje poimenujem Divine. Seveda mi na kraj pameti ni padlo, kaj bo to potegnilo za sabo. Danes vem – Postani ta Ženska, ki živi to življenje, ki ga želiš.

Po letih dela na sebi in številnih uspešno zaključenih izobraževanjih, po tem, ko sem postavila svojo prakso že tretjič in jo z ritjo podrla, sem dojela, da nočem več delati na tak način. Vse se mi je uprlo in iz ognja preobrazbe se je dvignil znan obraz.

Božansko ima dva obraza

Božansko ima dva obraza. Prvi obraz je Duh – božanska moškost. Ima karakteristike kot je razsvetljenje, umirjenost, praznina. Bog, menihi v svojih kutah, obrite glave, točno določene poze v jogi, sedenje pri miru v meditaciji, božansko onkraj telesa. Velika večina duhovnosti, ki sem jo poznala in tudi novodobno gibanje, katerega del sem bila, sodi v to kategorijo.

Večina nas je bila naučenih, da mislimo, da je to duhovnost. Da biti duhoven pomeni meditirati, slediti točno določenim napotkom, tehnikam, meditacijam, ceremonialom. Prišla sem do točke, ko se mi je vse uprlo. Nisem več mogla delati vsega, kar mi je bilo prej tako domače. Šlo mi je na bruhanje. Nisem se mogla več siliti.

Velika večina nas stopi na svojo pot duhovnega razvoja skozi stik z moškimi duhovnimi praksami. In tukaj nisem bila nobena izjema. Že zgodaj, leta 1991 sem začela z meditacijami in jogo. Potem sem nadaljevala s psihoterapijo in šamanizmom.

Vendar je bilo leto 2009 tisto, ki me je prebudilo v spoznanje, da obstaja še ena pot. Sera mi je leta kasneje podala razlago tega, kar se mi je dogajalo. Ta druga pot je pogosto spregledana, je del, ki ga razprodamo za služenje prvemu obrazu Božanskega.

Drugi obraz Božanskega

Drugi obraz Božanskega je Duša – Božanska ženstvenost. Če si Duh želi obriti glavo in presedeti dan v meditaciji v jami, je Duša zelo drugačna. Duša želi ŽIVETI. Želi izkušati, želi se izraziti, želi se razvijati in se vrniti k sebi. Izvorna strast Ženske duše je vrnitev nazaj k Sebi.

Duša želi uživati, plesati, nositi seksi čevlje z visoko peto, želi si bližine z osebo na drugi strani, hrepeni po intimnosti, po sočnosti, senzualnosti (ki je zgolj izkušanje življenja z vsemi svojimi čuti), strastnem ljubljenju in po tem, da zakriči »Jebite se«, zgolj zato, ker ji je nekdo rekel, da tega ne sme.

Ta drugi obraz je zelo drugačen, čeprav enakovreden. Tvoja Duša sije iz tebe, je tvoja kreativnost, strast, Eros, življenjska sila, gibanje. Ta obraz lahko aktiviraš skozi ples, zgodbe, utelešenost, raziskovanje želja in čustev. Gre za občutenje sebe. Da si dopustiš, da samo Si, prisotna, da si opazovalka tega toka čustev, namesto, da poskušaš svoje misli in čustva odmeditirati stran ali jih prekriti s pozitivnimi afirmacijami.

Če je Duh umirjen, zadržan, brzda svoja nagnjenja, je discipliniran in meditativen, Duša pravi klinc z vsem tem in gre raje plesat pod polno luno. Dojela sem, da je bila Duša pogosto sojena zaradi svoje ognjevitosti, čustvenosti, vzkipljivosti, senzualnosti in tega, da je brez opravičevanja to kar je. Vse ženske srčno hrepenimo po svoji Duši, vendar velika večina žensk ne prenese njene divjosti, nepredvidljivosti, kajti na poti duše ni nobenih garancij.

Prodala sem svojo Žensko Duše

Ko sem poslušala Sero, kako je razlagala razlike, mi je postalo slabo. Leta, pravzaprav desetletja sem verjela svojim duhovnim učiteljem, ko so mi razlagali, kako pomembno je, da se zberem in neham z dramo, da zberem svoje misli in se osredotočim na to kaj hočem. Mislila sem, da moram izbrati samo eno stvar in sem ob tem vedno znova odrivala dele sebe v senco. Ko sem bila čustvena sem to skrivala, ker nisem želela, da bi bila sojena. Resnica je, da sem se bala, da sem neduhovna, če sem, kar sem.

Boleče spoznanje, ki je zarezalo globoko v mojo Bit je bilo povezano s tem, kako sem bolj verjela drugim, kot sebi. Kako sem zatrla svojo Žensko dušo, svoj ženski božanski del, svojo dušno pot. Prevzela sem moške duhovne prakse in verjela, da me bo moja Ženska Duša spravila v težave, da me bo speljala stran od Božanskega.

Že moj oče je govoril, da bom podivjala, če mi pustijo v srednjo šolo v Ljubljano, zato sem ostala doma. Kasneje sem se bala, da bi počela kakšne nore stvari, ki bi uničile moje duhovno življenje. Ločila sem se od svoje Ženske Duše, kot bi bila Sirena, v strahu, da me bo s svojim sladkim glasom zvabila ven na morje, kjer se bom raztreščila na čereh. Ne, temu delu ni bilo za zaupati.

Naučila sem se boriti z njo, ostajala sem hladnokrvna in predvsem ji nisem zaupala, kadar se je prikazala na obzorju. Vedno sem jo povezovala s težavami.

Izguba Duše je epidemija sodobnega sveta

Jokala sem ob spoznanju, kako sem se prodala moškemu sistemu moči, ko sem se že v osnovni šoli raje prilagodila in ugodila, kot da bi se trmasto borila zoper Patriarhat. Bolečina desetletij, ki sem jih skozi prilagajanje in doseganje pozicij, dosežkov in rezultatov preživela v moškem svetu, je močno zarezala vame.

Kljub temu, da sem bila v duhovnem svetu, sem se počutila, kot bi me žejno vodili čez vodo. Čutila sem praznino. Bila sem lačna, pa nisem vedela česa. Imela sem vse, kar je kaj pomenilo v zunanjem svetu – službo, družino, otroke, hišo, avto, potovanja, prijateljice, ampak bila sem nesrečna.

Skoraj bogokletno, vendar sem zaradi tega, ker sem prodala svojo Žensko Dušo za služenje Duhu, v sebi ubila dragoceni delček sebe in omejila svoje možnosti, da bi živela polno utelešeno, globoko izpolnjujoče in popolnoma avtentično duhovno življenje.

Klic Ženske Duše

Duhovna pot nas vodi v Celoto. In Celota vključuje oba obraza. V sebi moraš sprejeti in objeti tako Duha kot Dušo. Ker smo v veliki večini usvojili prvi obraz Božanskega, se moramo pogosto bolj osredotočiti na to, da zavestno prebudimo in povabimo svojo Žensko Dušo v svoje življenje.

Tvoja Ženska Duša se pogosto razkrije v okolju, kjer se počuti povabljeno in pomembno je, da se zavedaš, da si daš dovoljenje, da si kar si. Duša je povezana z gibanjem in pomembno je, da si dopustiš, da začutiš tok življenjske energije skozi svoje telo. Duša te vodi v Živost, kajti tvoje žensko telo, tvoji ženski možgani, tvoj energijski sistem je povezan s TOKOM.

Srečaj svojo Dušo

Tvoja Ženska Duša je v samem centru tvoje Biti. Je tvoj Dragulj. Tvoja edinstvena, enkratna Božanskost. Ti si iskra Božanskega in si direktno povezana z vsem kar je. Tvoja Duša je tvoja vodnica, je milina, globoko notranje vedenje, tvoja Resnica, tvoja najboljša prijateljica, tvoj Najdražji. Ljubezen tvoje Duše do tebe j neprimerljiva s čimerkoli v Vesolju.

Da bi se srečala z njo, se moraš potopiti Vase. Njena pot vodi v globine tvoje Biti. Navznoter in navzdol. Spust v globine razkrije jedro tvoje edinstvene božanske esence, tvoj Dragulj. In na tj poti srečaš svoje sence. Na tej poti srečaš vse zatrte dele same sebe. Na tej poti srečaš vse pozabljene dele sebe, ki še vedno aktivno kreirajo tvoje življenje, vendar se jih ne zavedaš, ker so skriti v tvoji podzavest; otrok, žrtev, prostitutka, saboter.

Pot Duše je blatna, krvava, plaziš se, spoznavaš svojo notranjo čustveno pokrajino, je proces in ne projekt. Na drugi strani je pot Duha bolj v stilu daj me na angelska krila in odprhutala bom v višave. Obe poti sta enakovredni in obe sta pomembni.

Če Jezus predstavlja prvi obraz Božanskega, je Marija Magdalena tista, ki predstavlja drugi obraz. Če je Duh onkraj telesa, Duša prebiva v telesu. Utelešena Božanskost, skozi tvoj Dragulj sije iz tebe v svet.

Moj pot je pot Duše. Danes to vem. Ko sem v stiku s svojo Žensko Dušo, sem živa. Sijem. Danes poznam njeno ime, danes vem kdo je, danes se igram z njo, raziskujem z njo in vem, kako pomembna je dnevna praksa, da se povežem z njo. ONA je moja Muza. ONA je del vsega, kar počnem, prežema vse. Sije, izžareva, prežema vse, kar sem, vse kar počnem. Čutim jo, diham jo, sem ONA.

Je tvoja pot, da utelesiš svojo Žensko Dušo? Te kliče?

Pridi zraven, prisluhni ji…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja