Zavestna Kreacija

Kitajski daoizem je ena izmed tistih tradicij, ki razkriva žensko v luči utelešenja kozmične kreativne jin sile. V daoizmu so ženske poosebljena sila kreacije. Številne stare kulture tako kot daoizem častijo žensko kot izraz kreativne  moči kozmosa, ki lahko ustvarja, ohranja in usmerja življenje. Vendar je sodobna ženska kot nosilka energije kreacije pozabila na svoja znanja, modrost,  svojo izvorno naravo in moč ženstvene esence.

V svojem večletnem raziskovanju ženske narave sem odkrila, da ženske globoko v svoji notranjosti nosimo številne ranjenosti, ki nam preprečujejo, da bi resnično videle svojo pravo vrednost. Pet izvornih ranjenosti, ki jih nosimo v svoji psihi nam onemogoča stik s svojo izvorno naravo kreacije in tako se prepogosto znajdemo v vlogi mučenice in ustrežljivke, ki poskuša ugajati drugim, da bi bila sprejeta, pohvaljena in da bi si svojo vrednost potrdila v zunanjem svetu.

Pri svojem delu z ženskami še vedno opažam, da smo zakopale svoje rane zlorabe globoko v svoji notranjosti in si kupujemo pozornost in pohvalo z dejanji. Zato je ključnega pomena za zavestno kreacijo soočenje s tem, kar je zakopano v naši podzavesti, da bi lahko osvobodile izvorne sile kreacije.

Ko govorimo o kreaciji, govorimo o prenašanju vizije v resničnost, o utelešanju. Utelešanje je povezano s telesom, s čutenjem, s prisotnostjo, tukaj in zdaj. To je osnova kreacije. Kreacija, ki bo prinesla spremembo v naš obstoječi družbeni sistem,  ni domena patriarhalnega sistema, ki je prevzel vodilno vlogo nekaj tisoč let nazaj. In ko gledam moške, kako se trudijo reševati sisteme, ki se rušijo, me to vedno znova spomni na potrebo po prebujeni in avtentični ženski energiji. Konec koncev smo Bit-ja in ne Delovanje-ja.

Ženski aspekt Kreacije in moški aspekt Zavesti se združita v uravnovešenem konceptu zavestne kreacije. Tako kot se ženski aspekt navdiha in moški aspekt akcije združita v navdihnjeni akciji. To je koncept nove dobe. Povezovanje, sodelovanje, združevanje. Dejstvo je, da moramo ženski aspekt prebuditi v sebi ne zato, da bi z njim zavladale svetu, kajti to ni smisel ženske kreacije, temveč da bi se lahko povezale in soustvarjale z moškim aspektom.

In za to, da bi se lahko povezale, soustvarjale in sodelovale, je potrebno pozdraviti svoje ranjenosti in občutke zlorabljenosti s strani moškega aspekta. To na kar ženske vedno znova pozabljamo je, da je ženska vedno penetrirana s strani moške esence. Da zavest penetrira materijo. In ko govorimo o zavestni kreaciji, je tovrstno zlorabo s strani moškega, ko je na silo penetriral žensko, kar je bila njena ko-kreacija, saj mu je želela ustreči, potrebno pozdraviti. Brez tega, da ozavestimo, sprejmemo, se pomirimo s tem delom naše zgodovine enostavno ne moremo zavestno kreirati.

Ravno zato je začetek vsake zavestne kreacije v soočenju s svojimi notranjimi ranjenostmi. Kajti brez tega, da smo prisotne v sebi, utelešene, brez potrebe po tem, da pobegnemo ven iz telesa, ker je preveč boleče, kar ženske še prerade počnemo, enostavno ne moremo zavestno kreirati.

Premik iz glave v telo je ključnega pomena za premik v srce. Prisotnost tukaj in zdaj in čutenje je začetek kreacije. Šele, ko prepoznaš, kje se nahajaš, lahko na svojem gps-u nastaviš kam želiš potovati. In sprejemanje svoje trenutne pozicije je ključnega pomena za premik. Kajti samo tako lahko prepoznaš priložnosti, ki ti jih življenje ponuja pod nos dnevno, da se premakneš tja, kamor te vodi srce.

Negovanje pravzaprav pomeni, da slediš svojemu srcu in da dopustiš, da te življenje vodi tja, kjer je zate najbolj ugodno. In vendar je potrebno, preden si voljan slediti, najprej samozavedanje in nato samozaupanje.

Osupljivo je dejstvo kako pogosto se potem, ko se naravnamo na svoji poti, pregovorimo ven iz tega, da sledimo svojemu srcu enostavno zato, ker nas je strah, kaj utegne pot prinesti s seboj. Nekdo mi je rekel, da samosabotaža ne obstaja, vendar žal vse prepogosto na lastni koži izkušam izjemno moč notranjega saboterja, ki me poskuša prepričati, da stvari, ki jih delam niso varne.

Pot zavestne kreacije sem prehodila že tolikokrat, da vem, da je saboter vedno na delu, ko v svojem življenju presežemo svoj zgornji limit tega kar menimo, da je za nas mogoče. Pogosto nam v življenju enostavno predobro gre in zato sami začnemo v skladu s svojimi prepričanji jemati sami sebi to, kar nam je ljubo. Kolikokrat vam je v življenju uspel veliki met in ste uspešno opravili predstavitev v službi, pa ste se kaznovali s prepirom s partnerjem, nesrečo ali boleznijo? Iskrenost je tukaj ključnega pomena, da prepoznamo kako močno je samokaznovanje del naše notranjosti.

In ko prepoznaš kaj delaš sam sebi je ključnega pomena, da znaš negovati sebe in slediti svojemu srcu, brez potrebe po kaznovanju. Negovanje je povezano s prijaznostjo do sebe. In v zavestni kreaciji je prijaznost zelo pomemben vodnik, prav tako kot hvaležnost. In zadnji izziv na poti je vsekakor potreba po kontroli in nadzoru, ko se je potrebno podati v neznano in predati toku življenja. In tukaj brez občutka za lastno vrednost in samospoštovanje enostavno ne moreš.

Da bi zavestno lahko kreirala svoje življenje, moraš v sebi objeti vse svoje pomočnike in zaveznike na svoji poti; svojega notranjega otroka, saboterja, prostitutko in žrtev.  Ko objameš njihov zlati del odraslega, ki prevzema polno odgovornost za svoje izbire, zmagovalca, ljubimca in zavestnega kreatorja, ki namesto iz strahu kreira iz ljubezni, ti je na voljo tim, s katerim se lahko povzpneš na svoj vrh in zmagaš.

Julij je mesec, ki nas vabi, da polno stopimo v svojo sposobnost zavestne kreacije.

DIVINE.SI

En odziv na “Zavestna Kreacija”

  1. Se mi zdi, da se še vedno premalo zavedamo pomena naših občutkov, s katerimi dnevno kreiramo… Zame osebno je ključ tudi v zaupanju in prepuščanju. Če sledimo svojemu srcu, kreacije stečejo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja