lights

Začuti svoj osebni prostor

Eno najbolj presenetljivih spoznanj zame osebno je kako pomembno je, da zmorem držati svoj prostor, svojo posodo takrat, ko je videti kot da se vse podira. Ena najpomembnejših veščin sodobne ženske je, da je sposobna držati svojo posodo.

Pogosto bi si želele, da nam posodo drži nekdo drug. In to pogosto pripelje do tega, da pričakujemo, da nam bo nekdo drug dal na voljo svojo posodo, da se skozi njo lahko izrazimo. Vendar smo vedno, ko imamo pričakovanja do kogarkoli, da nas bo držal, na koncu razočarane. In razočaranje je predvsem nad seboj, ker smo spet svojo moč dale v roke nekomu drugemu.

Izziv številnih žensk je v tem, da je potrebno imeti zdrave osebne meje. Ko imaš svoje osebne meje postavljene, čutiš osvobojenost, čutiš, da si v stiku s seboj. Ena najpomembnejših stvari v življenju ženske je, da se zaveda, kaj je, kje se nahaja, da čuti sebe, svoj osebni prostor, ki ga imenujem sveti prostor. Postavljanje svojega energijskega prostora je ključnega pomena za občutek varnosti, da sprejemaš sebe točno tako kot si. Ko imaš postavljene svoje osebne meje, čutiš celostnost, samozavest, sočnost življenja in si lahko ranljiva, odprta, sprejemljiva, nežna, mehka in ženstvena.

Ko nimaš občutka, da imaš prostor, posodo, ki te drži, si v pripravljenosti, da se braniš ali napadeš, si zakrčena, zategnjena, v pripravljenosti in nesigurna vase. In rada govorim o tem, da imamo na izbiro zgolj dve opciji ali smo sproščene in čutimo ljubezen ali pa smo zakrčene in čutimo strah. Spoštovanje sebe, svojih meja, svoje posode, je ključnega pomena za to, kako se odvija naše življenje.

Sposobnost ustvarjanja svetega prostora je sposobnost, da držiš sebe, v sebi. Da zmoreš upravljati s svojo energijo, ki vstopa v tvoj osebni energijski sistem, na vseh 4 nivojih; fizično-energijskem, čustvenem, mentalnem in duhovnem.

Številne ženske danes so preobremenjene, preplavljene s čustvi, s stresom in zaradi tega čutijo nemoč, šibkost in nezmožnost, da se povežejo. Ko si v čustvenem kaosu, je resnično težko ostajati odprta, ranljiva in sprejemljiva. In to, kar vedno znova poslušam s strani žensk je, da se s pomočjo določenih praks uspejo postaviti za nekaj dni, potem pa stik s seboj ponovno izgubijo. Enostavno ne znajo držati same sebe, držati svojega osebnega prostora. Na žalost vedno, ko izgubimo občutek za sposobnost, da držimo prostor zase, da držimo sebe, enostavno ne moremo ostajati odprte in povezane z ljudmi v svojem življenju. In ko se zapreš za enega, se zapreš za vse, tukaj ni izjem.

Ko imaš dobre osebne meje, jih čutiš v svojem notranjem centru. In ko imaš resnično dobre osebne meje, čutiš, da lahko držiš sebe. Ceniš sebe in čutiš svojo lastno vrednost. In ker so ženskam odnosi izjemno pomembni, rade pozabljamo na to, da je uspešen odnos povezan z dvema posameznikoma, ki sta vsak v svojem osebnem prostoru, vsak v stiku s svojo lastno identiteto. Resnično moraš čutiti sebe, vedeti kdo si in kaj je tisto, kar te naredi edinstveno, enkratno in neponovljivo. Resnično moraš biti v stiku s seboj, da lahko jasno izraziš svoje srčne potrebe in želje osebi na drugi strani. Ko skupaj prideta dve osebi, ki sta vsaka v svoji energijski krogli, ki čutita sebe, svojo unikatnost in edinstvenost, je potencial za intimno partnerstvo izjemen.

Energijska krogla je struktura, ki je del tvojega telesa, povezana je z arhetipom Gaea, ki ustvarja strukture in skrbi za tvoj sveti prostor.

Ta sveti prostor ustvarja atmosfero varnosti, zaščitenosti in ti omogoča, da upravljaš s svojo energijo resnično na eleganten in sijoče ženstveni način. Moja osebna izkušnja je, da se bolj mehko in nežno soočaš s svojimi čustvi, da čutiš večje udobje v prisotnosti čustev, tudi neugodnih in predvsem sem postala bolj prijazna do sebe in do ljudi v moji okolici.

Ko si v svoji energijski krogli, čutiš, da si popolnoma prisotna v tem trenutku tukaj in zdaj. Izjemna izkušnja, da si priča sama sebi, je nekaj, kar postane tvoja dnevna izkušnja, ko se resnično utelesiš in čutiš sebe tukaj in zdaj. In to je izkušnja, ki je ne bi zamenjala za nič na svetu. Samo, če si utelešena in čutiš svoj sveti prostor si lahko intimna, povezana, ranljiva, odprta in sprejemljiva brez strahu, da boš ranjena, izkoriščena, zlorabljena, zapuščena zato ker …

Oseba, ki je v svojem osebnem prostoru, je čustveno uglašena, čuti kar čutiš ti, je s teboj v srčni komunikaciji, saj čuti, da zmoreš držati samo sebe in da zmoreš upravljati s svojimi čustvi, s svojo energijo in zato ne boš preplavljala osebe na drugi strani s svojo energijo. Ko si v svojem prostoru, brez pričakovanj, da bi te morala oseba na drugi strani rešiti, se ljudje v tvoji družbi sprostijo, saj čutijo, da so lahko to kar so.

Oseba, ki je v svojem osebnem prostoru, ti da občutek, da imaš vso pozornost in čas na svetu, ki ga potrebuješ in to je magnetno privlačno.

Prakse umetnosti izžarevanja (Art of Feminine Presence-Rachael Jayne Groover) so meni osebno pomagale, da sem se resnično začela zavedati svojega osebnega prostora in da znam hitro napolniti svojo notranjo posodo z zadovoljstvom, da čutim izpolnjenost. V septembru začenjamo z novo skupino, ki uteleša svoj sijaj, več si lahko prebereš na povezavi tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja