kozadisi

Vonj Blaginje

Vonj je eden od primarnih čutov. Vonj, ki ga zaznamo, nam ostaja v spominu skupaj z dogodki, zato nam vonjave vzbujajo asociacije in tudi burijo fantazijo.

Zadnje čase veliko razmišljam o blaginji, kaj to sploh je, kaj pomeni, kakšen je občutek blaginje in ker so vonjave ena od mojih strasti, tudi kakšen je vonj blaginje.

Blaginja ali blago-stanje je mehka, objemajoča, mirna, je kot mati vseh pozitivnih občutkov, daje varnost in zaupanje, iz nje se rojevajo radost, ljubezen, razcvet,  materialno obilje in tudi razsvetljenje. Meni predstavljajo blaginjo vonjave narave kot so svež zrak, morje, gozd, nežne vonjave rož pa tudi vonj sveže pečenega kruha, jabolčnega zavitka ter praznične vonjave čokolade, pomaranč in cimeta …. Verjetno ima vsak drugačen nabor vonjav, ki mu vzbujajo prijeten občutek blaginje.

Eterična olja, ki najbolj ustrezajo vibraciji – zavesti blaginje so: vrtnica, jasmin, iris, champaka, majaron, vanilja, sandalovina in pomaranča

Vrtnica
Vrtnica velja za kraljico rož in tudi njen vonj je eden najčudovitejših. Je eno najstarejših in najbolj znanih olj. Je čudovita spremljevalka pri rojstvu in smrti. Je simbol resnične ljubezni. Odpira srce in zdravi srčne rane.

Jasmin
Če je vrtnica kraljica potem velja jasmin za kralja vonjav.   Že v davnih časih so na Kitajskem vedeli za njegovo čutno delovanje. Vonj jasmina odpira potlačeno atmosfero, dvigne razpoloženje, dobro deluje pri stanju strahu ali depresiji. Z jasminom se dviga življenjska energija in budi pustolovski duh.

Iris
Iris je eden od najdragocenejših eteričnih olj. Njegov vonj je zelo subtilen nekaterim komaj zaznaven, vendar katerikoli mešanici doda popolnoma drugo dimenzijo. Iris ima zelo visoko vibracijo in širi zavest in zavedanje.

Champaka
Drevo Champake raste v Indiji in Aziji. Velja za sveto drevo. Eterično olje champake je dragoceno sveto olje, čigar vonj pomaga pri težavah z zaupanjem, stanjih stresa, anksioznosti, izčrpanosti, utrujenosti pa tudi spolni zadržanosti.

Majaron
Morda na prvi pogled preseneča, da je majaron eno od olj, ki vibrira vibracijo blaginje vendar so ga morda ravno zato že v starih časih uporabljali, kadar so se v človeku nabrale negativne telesne ali duševne sile. Dobrodelno vpliva na živce, pomirja, zmanjšuje preobčutljivost, strahove, nespečnost. Je odlično olje za tiste, ki so pod stalno napetostjo in ne najdejo miru v sebi.

Vanilja
Vanilja pomirja, uravnoveša, razvedri, nas prijateljsko naravna, pomaga pri frustracijah, jezi in razdraženosti. Ker je mnogokrat uporabljena tudi v kuhinji s svojim sladkim mehkim vonjem spominja na prijetne občutke ob sveže pečenih piškotih.

Sandalovina
Sandalovina je tudi eno zelo znanih svetih olj. Vonj Sandalovine spodbuja ustvarjalnost in domišljijo, širi zavedanje in spodbuja duhovna doživetja. V tantričnih šolah so ga uporabljali za transformacijo spolne energije. Sprošča, krepi, je antidepresiv, stimulira, krepi navdušenje. Pomaga pri stanju napetosti, strahu in agresije.

Pomaranča
Pomaranča je kot  sonce.  Prinaša nasmeh, krepi srci, osvežuje. Dobrodošla je v stanjih melanholije in motnjah spanca.

Vsa ta eterična olja lahko uporabimo v dišavni svetilki ali v masažnem olju. Vrtnica, jasmin, iris, champaka in sandalovina pa lahko služijo tudi kot parfumsko olje. 3-5 kapljic eteričnega olja kanete v čajno žličko olja jojobe  in ga lahko uporabite kot parfumsko olje.

Moja strast in velik užitek je ustvarjanje hologramskih esenc božanskih principov, Angelov, Mojstrov in Božanstev.  Kadar me kakšen Božanski princip, Mojster, Božanstvo ali Angel še posebej prevzame se povežem s njim in prosim za recept esence, ki bi nosila njegovo zavest, vibracijo in blagoslove. Tako je nastala tudi Hologramska esenca Blaginje.  Sestavine esence so arabsko kadilo, sandalovina, vrtnica, pomaranča, kakav, mimoza, iris ter eliksir iz dragih kamnov smaragda, safirja, rubina in danburita. Meni diši čudovito.

In še sporočilo zavesti Blaginje:
»Vse ti je na voljo. Od zemeljskega do najvišjih duhovnih razsežnosti. Razširi zavest – razširi možnosti. Zaupaj, sprejmi, izberi, dovoli. Ti izbiraš.«

Anaya Nandaprema

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja