hands holding

Uvodnik november 2015

Tik pred vstopom v novo smo in hkrati v najtemnejšem delu leta. Čas od keltskega praznika Samhain, ki smo ga praznovali na noč čarovnik, do 21.12. ko se ponovno rodi Sonce, saj se dnevi začnejo daljšati, je najtemnejši tudi zato, ker je vsak dan krajši in je s tem vsak dan manj sončne svetlobe. S tem se pojavljajo občutki tesnobe, in pogosto se v tem času povečuje nezadovoljstvo, depresija, osamljenost. Zato je mesec november pogosto tisti, ki nas sooči s tem, kar bomo kompostirali, kar bomo opustili, da bi naredili prostor za novo setev.

Vstopamo v fazo rojevanja in ravno v tej fazi smo soočeni z dejstvom, da ne moremo kontrolirati vseh okoliščin v svojem življenju in da je pogosto zaupanje sebi, takrat, ko se podajaš v neznano, najpomembnejša veščina. Prevzemanje odgovornosti zase je bistvenega pomena. In v sami esenci odgovornosti leži razumevanje, da imaš vedno, ne glede na to, kaj se ti je v življenju dogajalo do zdaj, moč izbere. Ti si tista, ki izbira. Vsak trenutek izbiraš.

Zavestna izbira je ena najmogočnejših stvari v našem življenju. V sebi nosi moč preobrazbe, radosti, živosti in strasti.

To je mesec, ko bo odpiranje novim priložnostim in s tem rasti, ključnega pomena. Konec koncev ti izbiraš priložnosti, jim ali odpreš vrata ali pa jim vrata pred nosom zapiraš. Moč izbire je v ospredju in z njo samozavedanje, samospoštovanje, samovrednotenje ter samozaupanje. Vse te kvalitete so del zavestnega starševstva, ko postaneš starš sama sebi in brezpogojno ljubiš sebe, namesto, da se nenehno kaznuješ, kritiziraš, sodiš in presojaš, da nisi dovolj.

Tvoj obstoj zadošča in to, da si, to kar si, je tvoje Darilo ljudem in svetu.
Življenje je Sveto.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja