tajaa

Radost je vrlina meseca

Radost je vrlina, ki jo čutimo kot otroško nedolžnost in čudenje magičnosti življenja. Radost povezujemo z lahkotnostjo, odprtostjo srca in živostjo, ki nam požene kri po žilah. Ravno zaradi te kvalitete živosti je radost vrlina, ki jo imamo še posebej radi.

Ko smo radostni čutimo lahkotnost srca. In želimo si, da bi bila radost konstantna v našem življenju. Radost je del našega življenja, ko uživamo življenje, ko praznujemo življenje. Gre za občutenje dobrobiti. In ko smo hvaležni za vse kar imamo v svojem življenju čutimo radost v sebi.

Vsi poznamo ta občutek notranje radosti, ki je kot brbotajoče zadovoljstvo v tvoji notranjosti. Radost ti daje notranji občutek varnosti in domačnosti. Počutiš se pomirjeno s seboj in z življenjem.

Radost te pomiri, daje ti občutek varnosti med tem, ko se dogajajo izzivi in stres vsakodnevnega življenja. In ko si dopustiš, da občutiš to radost, je kot bi izkušal globoko pomirjenost sam s seboj. Za radost je potrebna sprejemljivost, odprtost, voljnost, dopuščanje, ranljivost. Radost se rojeva iz ranljivosti, ko si dopustiš, da si avtentičen, da si kar si.

Radost začutimo ko smo povezani s svetostjo življenja, ko objamemo lepoto izžarevanja, to svetlobo Biti. Magnetična privlačnost te naše notranje svetlobe je tista, ki k nam pritegne še več tega, na kar se osredotočamo. In dnevna praksa radosti je ključnega pomena za našo dobrobit. Radost nas poveže s čudenjem in z magičnostjo življenja. Radost je del naše Biti. Ko samo si, v opazovanju, ko samo si, Priča, namesto da deluješ. Radost biti v prisotnosti lepote cveta, sončnega zahoda, ptice v letu, otroka,…

Kot je to ubesedila Theodore Roethke: “Zlila sem se, kot ptica, z zrakom. In moja misel leti na mesto ob drevesu. Biti in ne delovati je moja prva radost.”

Radost je v mojih očeh vrlina, ki je pravzaprav zelo podobna umirjenosti. Ko si radosten nimaš nobene potrebe po tem, da to kažeš navzven. To kar čutiš je notranje zadovoljstvo in to popolnoma zadošča. In običajno se v tem zadovoljstvu na obraz prikrade skrivnostni nasmešek, ki mu sploh ne moremo reči, da je nasmeh, gre za notranji smehljaj, ki ga sijemo iz svoje notranjosti.

Radost in notranji mir sta medsebojno povezana, ne moremo ju ločiti, ko vstopi v naše življenje eden, pride zraven tudi drugi. Kot siamska dvojčka sta. Radost nam pomaga v zavedanju vere v dobroto in upanja. In ne glede na to kaj se ti dogaja v življenju je z radostjo vse lažje. In najpomembneje je to, da vedno poiščete načine, kako lahko to radost, ki jo čutite v sebi delite z drugimi.

Radost je naravno podaljšek prijaznosti in hvaležnosti. In nasmeh je eden od načinov, kako izražamo svojo radost. In praksa notranjega smehljaja, starodavna taoistična praksa nam lahko pomaga, da se uglasimo na frekvenco radosti. Najdeš jo na povezavi tukaj…

V maju bo na voljo 28 dnevno popotovanje vase, kjer se bomo povezovale z vrlino Radosti. Več najdeš na spletni povezavi tukaj… Vabljena v spletni tempelj!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja