darila

Prebujenje

Ne glede na to, kakšno je bilo tvoje življenje do tega trenutka, imaš vedno na voljo izbiro, da svojo preteklost pustiš za sabo in začneš znova. Vedno!

Številne ženske, s katerimi prihajam v stik zaznavajo v svojem življenju prebujanje nečesa novega.
Klic, ki ga večina žensk danes čuti, je klic Ženske duše.
Je klic k integraciji. Klic k povezovanju. Klic v Celoto Biti.

Prebujenje se začne, ko duša prvič prežame osebnost in se ta dva aspekta v tebi združita.
Gre za integracijo, za združitev in povezovanje teh dveh aspektov v notranjosti posameznika.
Prebujenje ni enkraten dogodek, je proces, ki poteka po etapah.
Je razcvet, razgrinjanje, širjenje zavedanja človeka, kot bi počasi povečevala jakost svetlobe v prostoru.

Tvoja duša je na popotovanju izkušanja, kjer želi spoznati »kdo sem«.
To počne na tri načine; skozi izkušanje, skozi širjenje in skozi izražanje.
Tvoja duša si želi izkušati stvari, se širiti in se izražati.

Na drugi strani je tvoja osebnost, tvoja identiteta, pogojena s programi tvoje preteklosti in se ne zaveda duše. Identiteto pogosto vidiš kot stabilen, dosleden in zanesljiv občutek tega kdo sem in kaj mi je v življenju pomembno.

Svojo persono, osebnost ustvariš skozi svoja otroška leta. Nanjo vplivajo nefunkcionalni družinski odnosi, travme, ki si jih ponotranjila in ki so te odtujile od tvoje Ženske duše. Tako ustvariš notranjo ločnico med resničnim, avtentičnim jazom, ki je povezan z dušo ter lažnim jazom, ustvarjeno persono, ki verjame, da je sama za vse.

Osebnost se izolira, poskuša ustvariti in nato obvarovati svojo identiteto in se bori za preživetje.

Prebujenje vključuje spoznanje, kje potrebuješ podpreti svoj Jaz z ljubeznijo, ki si jo potrebovala s strani svojih staršev in iz drugih odnosov. Gre za to, da vzljubiš Sebe.

Kriza identitete je kriza, ki te sooči s prepričanji, ki si jih prevzela nase in integrirala skozi otroštvo.
Kriza vodi v osebno preobrazbo in prenovo sistema prepričanj.

Ozaveščanje tega, kaj ti manjka, se vedno odvija v tem trenutku, zdaj.
Skozi prepoznavanje, da si na določenih življenjskih področjih izgubila zadovoljstvo, da si izčrpana, brez energije in da si nekje na poti izgubila svojo živost in vitalnost, vstopaš v proces prebujenja.
To sem poimenovala čustveno prebujenje.

Nekje okoli tridesetega leta, ženska v svojem življenju prepozna in se začne zavedati, da ji nekaj manjka.
Čuti rastoče nezadovoljstvo z življenjem, kot ga je živela do sedaj.

Čustveno prebujenje pomeni, da se ženska začne zavedati svojih čustvenih potreb ali preprostega dejstva, da je čustveno bitje in da ji je v življenju pomembno, da izkusi čustveno povezanost z nekom.
V prvi vrsti izkusi stik s svojo Žensko dušo.

Tisto, kar pogosto sproži premik v prebujenje je fizična utrujenost, mentalna izčrpanost, pomanjkanje energije, preplavljenost z obveznostmi, frustracija zaradi občutkov nepovezanosti, osamljenost, kar vodi v čustveno izpraznjenost in nezadovoljstvo.

Vse to žensko požene v iskanje nečesa, kar bi jo osvobodilo.
Pogosto se prebujenje začne s spoznanjem, da je omejena, da se želi osvoboditi, premakniti naprej.

Ženska v sebi začuti željo po osvoboditvi enostranskosti, dolgočasnosti, enoličnosti, želi odkriti raznolikost, svojo notranjo barvitost, živost.

Ženska v procesu prebujenja prepoznava, da je izgubila stik z deli svoje ženskosti in da se mora povezati s svojo ženstvenostjo, ki jo čuti nekje v globinah same sebe.

In tukaj se tvoje popotovanje začne, kajti, ko se ta dva aspekta (duša in osebnost) v tebi prvič srečata, to povzroči vrsto uvidov in tudi navdušenje pri ženski. Vendar je to zgolj vpogled v to, kaj ti je na voljo, da lahko doživiš. Sedaj pa je potrebno odstraniti vse ovire na poti med tukaj kjer si in tam kamor si kot duša želiš priti.

V drugi fazi prebujenja tako velika večina žensk izkusi uničenje iluzije, ko vse, kar je bilo, razpade. Videti je brezupno in temačno, vendar gre tukaj za globoko upiranje osebnosti pred to notranjo integracijo. Poteka intenziven proces umiranja vsega starega, kar pravzaprav dela prostor, da se lahko rodi novo.
Gre za izkušanje smrti ega, ko odkriješ, da je vse ena sama iluzija.

Pogosto se čutiš odrezana od sposobnosti, da zmoreš živeti svoje življenje v skladu s svojo Žensko dušo. In ena od ovir na poti ženske je stremljenje k temu, da bi rada vsem ustregla. Iz obzirnosti do drugih, se tako vedno znova znajdeš v položaju, kjer samo sebe postavljaš na zadnje mesto.

To požrtvovalno vlogo, kjer sebe žrtvuješ na račun drugih, pogosto igraš, ker po tihem pričakuješ nekaj v zameno. Pogosto se razdajaš za druge, ker globoko v sebi hrepeniš po potrditvi, sprejetju ali priznanju. Globoka želja po pozornosti, po tem, da bi bila sprejeta in ljubljena pogosto izhaja iz otroštva, ko si bila za to prikrajšana.
In to hrepenenje po ljubezni je veliko bolj pomembno za tvojo notranjo punčko, za tvojega notranjega otroka, kot za odraslo žensko v sedanjosti.

Ker je tvoje iskanje ljubezni še vedno usmerjeno v preteklost, ti to vedno znova jemlje energijo v sedanjosti. Zato je tako zelo pomembno, da se pomiriš s svojim notranjim otrokom in postaneš starš sama sebi, namesto da ljubeče priznanje vedno znova iščeš v preteklosti.

In nato se znajdeš v prehodni fazi, kjer pričenjaš spet čutiti sebe, ko lahko izbereš globoko povezavo s sabo.

Značilnost prehode faze je frustracija glede orodij in tehnik, glede vsega, kar je včasih delovalo in kar naenkrat ne deluje več.

Možni simptomi so:
1. sita si tehnik, doseganja ciljev, rezultatov
2. zmedenost, ko ne veš več, kaj si sploh želiš
3. zlom v sebi, ko ugotoviš, da nimaš vpliva na realnost, da nimaš kontrole
4. vedno znova se preigravajo eni in isti vzorci

Vse to vodi v predajo, ko ugotoviš, da moraš začeti stvari delati na popolnoma nove načine.
Iluzija razpada in zaveš se, da pot naprej vodi po poti duše.
Vendar ni nujno, da veš kaj to pomeni.

To sem poimenovala Pot Ljubezni.

Gre za premik iz glave v srce, oziroma za premik iz intelektualnega v izkustveno.
Ta prehod iz zunanjega na notranje je to, kar se zdaj dogaja in kar ti lahko povzroča obilico težav.
V tem premiku je potrebno pogledati globoko vase, kajti globine vedno razkrijejo Resnico.

Vedno, ko si v premiku, se moraš posloviti od nečesa starega, da narediš prostor za novo.

Ženska je bitje procesov, kar v praksi pomeni, da v procesu življenja stvari zaključuješ skozi rituale prehoda.
Ko zaključiš z enim delom svojega življenja, je potrebno zapreti vrata in odpreti nova vrata.
Vsako leto je potrebno zavestno zapreti vrata staremu letu in odpreti vrata novemu letu.
In tudi na mesečni ravni ima ženska svoj cikel, kjer zapira vrata prejšnjemu mesecu in odpira vrata novemu mesecu.

Ko se posloviš od nečesa starega, ustvariš prostor za nekaj novega.
Tako se odvija življenje skozi letne čase in čas zime je čas počitka, čas prenove.

Danes potrebo po prenovi občutijo številne ženske. Globoko v sebi čutijo potrebo po tem, da se rešijo starih navad, življenjskih vzorcev, enoličnosti življenja in same sebe na novo doživijo. Ženska hrepeni po tem, da spozna nove plati svoje ženskosti, nove izraze svoje Ženske duše.

Pred nami je sveti čas leta. Čas, ki omogoči, da v tišini svojega srca najdeš stik s svojo pristnostjo, s tem, kdo jaz sem, v resnici. V sebi imaš v tem času možnost najti svojo celovitost, svojo polnost, svojo moč.

To je čas, ko lahko v sebi najdeš stik s tem, kar je pristno, s svojo avtentičnostjo, s svojimi vrednotami.

Vendar pa harmonija, ki ti jo to obdobje omogoča, ni nekaj samo po sebi umevnega. Z njo zlahka izgubiš stik, kadar nimaš dovolj svobode, da bi živela v skladu s svojimi notranjimi željami.

Zavestno soustvarjanje leta z zavezniki iz arhetipskega sveta, ki ti vsako leto odstrejo tančice v notranji svet, je izjemno potentno in blagodejno za žensko.
Ko spoznaš, da te energija svetega prostora vedno drži, ti daje podporo in stabilnost, da se spuščaš v svoj notranji svet, veš, da se svet ne bo podrl, če si boš namenila vsak dan nekaj časa zase, za svojo prenovo.

V tem posvečenem času sem pripravila tri programe, ki ti lahko asistirajo v prebujanju.

Prebujenje je program, kjer skupaj potujemo skozi vse faze prebujenja in kjer predstavim štiri pomembne zaveznice na tej poti v globine same sebe. Več najdeš na povezavi tukaj…

Kreacija leta 2016 je program, kjer delim veščine in spoznanja o tem, kako na sijoče ženstveni način kreirati svoje leto. Skupaj kot skupina naredimo prostor za novo in aktiviramo sile, ki nas podpirajo v kreaciji. Več najdeš na povezavi tukaj…

Porajanje Sebe pa je program, ki te vodi skozi 22 dni popolne prenove v zadnjih 10 dneh decembra in 12 dneh v januarju, ko zavestno kreiramo leto. Prvih 12 dni januarja namreč predstavlja zametek 12 mesecev leta, ki je pred nami. 12 svetih dni Božiča kot skupina izkoristimo za zdravljenje vseh telesnih sistemov in notranjo prenovo v skladu s priporočili za vsak dan, ki jih prejmejo vse udeleženke druženja. Več najdeš na povezavi tukaj…

Leto 2016 bo leto akcije, leto, ko bo moška energija v ospredju in pomembno je, da ustvarimo notranjo stabilnost, svojo alkemično posodo, ki nas bo držala skozi vse leto.

Želim ti sijajno, čarobno, božansko leto 2016 in ne glede na to ali ga boš kreirala z mano, v skupini ali sama, ti želim izjemno Kreacijo!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja