darila

Prebujenje

Ne glede na to, kakšno je bilo tvoje življenje do tega trenutka, imaš vedno na voljo izbiro, da svojo preteklost pustiš za sabo in začneš znova. Vedno!

Številne ženske, s katerimi prihajam v stik zaznavajo v svojem življenju prebujanje nečesa novega. Klic, ki ga večina žensk danes čuti, je klic Ženske duše. Je klic k integraciji, klic k povezovanju, klic v Celoto Biti.

Prebujenje se začne, ko duša prvič prežame osebnost in se ta dva aspekta v tebi združita. Gre za integracijo, za združitev in povezovanje teh dveh aspektov v notranjosti posameznika. Prebujenje ni enkraten dogodek, je proces, ki poteka po etapah. Je razcvet, razgrinjanje, širjenje zavedanja človeka, kot bi počasi povečevali jakost svetlobe v prostoru.

Tvoja duša je na popotovanju izkušanja, kjer želi spoznati »kdo sem«. To počne na tri načine; skozi izkušanje, skozi širjenje in skozi izražanje. Tvoja duša si želi izkušati stvari, se širiti in se izražati.

Na drugi strani je tvoja osebnost, tvoja identiteta, pogojena s programi tvoje preteklosti in se ne zaveda duše. Identiteto pogosto vidimo kot stabilen, dosleden in zanesljiv občutek tega kdo sem in kaj mi je v življenju pomembno.

Svojo persono, osebnost ustvarimo skozi svoja otroška leta. Nanjo vplivajo nefunkcionalni družinski odnosi, travme, ki jih je ženska ponotranjila in ki jo je odtujilo od njene Ženske duše. Tako ustvarimo notranjo ločnico med resničnim, avtentičnim jazom, ki je povezan z dušo ter lažnim jazom, ustvarjeno persono, ki verjame, da je sama za vse. Osebnost se izolira, poskuša ustvariti in nato obvarovati svojo identiteto in se bori za preživetje.

Prebujenje vključuje spoznanje, kje potrebuješ podpreti svoj Jaz z ljubeznijo, ki si jo potrebovala s strani svojih staršev in iz drugih odnosov. Gre za to, da vzljubiš Sebe.

Kriza identitete je kriza, ki nas sooči s prepričanji, ki smo jih prevzele nase in integrirale skozi otroštvo. Kriza vodi v osebno preobrazbo in prenovo sistema prepričanj.

Ozaveščanje tega, kaj nam manjka, se vedno odvija v tem trenutku, zdaj. Skozi prepoznavanje, da smo na določenih življenjskih področjih izgubile zadovoljstvo, da smo izčrpane, brez energije in da smo nekje na poti izgubile svojo živost in vitalnost, vstopamo v proces prebujenja. To sem poimenovala čustveno prebujenje.

Nekje okoli tridesetega leta, ženska v svojem življenju prepozna in se začne zavedati, da ji nekaj manjka. Čuti rastoče nezadovoljstvo z življenjem, kot ga je živela do sedaj. Čustveno prebujenje pomeni, da se ženska začne zavedati svojih čustvenih potreb ali preprostega dejstva, da je čustveno bitje in da ji je v življenju pomembno, da izkusi čustveno povezanost z nekom. V prvi vrsti izkusi stik s svojo Žensko dušo.

Tisto, kar pogosto sproži premik v prebujenje je fizična utrujenost, mentalna izčrpanost, pomanjkanje energije, preplavljenost z obveznostmi, frustracija zaradi občutkov nepovezanosti, osamljenost, kar vodi v čustveno izpraznjenost in nezadovoljstvo. Vse to žensko požene v iskanje nečesa, kar bi jo osvobodilo.
Pogosto se prebujenje začne s spoznanjem, da je omejena, da se želi osvoboditi, premakniti naprej. Ženska v sebi začuti željo po osvoboditvi enostranskosti, dolgočasnosti, enoličnosti, želi odkriti raznolikost, svojo notranjo barvitost, živost. Ženska v procesu prebujenja prepoznava, da je izgubila stik z deli svoje ženskosti in da se mora povezati s svojo ženstvenostjo, ki jo čuti nekje v globinah same sebe.

In tukaj se naše popotovanje začne, kajti, ko se ta dva aspekta (duša in osebnost) v nas prvič srečata, to povzroči vrsto uvidov in tudi navdušenje pri ženskah, vendar večina ne razume, da gre za vpogled v to, kaj nam je na voljo, da lahko doživimo. Sedaj pa je potrebno odstraniti vse ovire na poti med tukaj kjer sem in tam kamor si kot duša želim priti.

V drugi fazi prebujenja tako velika večina žensk izkusi uničenje iluzije, ko vse, kar je bilo, razpade. Videti je brezupno in temačno, vendar gre tukaj za globoko upiranje osebnosti pred to notranjo integracijo. Poteka intenziven proces umiranja vsega starega, kar pravzaprav dela prostor, da se lahko rodi novo. Gre za doživljanje smrti ega, ko odkriješ, da je vse ena sama iluzija.

Pogosto se čutimo odrezane od sposobnosti, da zmoremo živeti svoje življenje v skladu s svojo Žensko dušo. In ena od ovir na poti ženske je stremljenje k temu, da bi rada vsem ustregla. Iz obzirnosti do drugih, se tako vedno znova znajdeš v položaju, kjer samo sebe postavljaš na zadnje mesto.

To požrtvovalno vlogo, kjer sebe žrtvuješ na račun drugih, ženske pogosto igramo, ker po tihem pričakujemo nekaj v zameno. Pogosto se razdajamo za druge, ker globoko v sebi hrepenimo po sprejetju ali priznanju. Globoka želja po pozornosti, po tem, da bi bile sprejete in ljubljene pogosto izhaja iz otroštva, ko smo bile za to prikrajšane. In to hrepenenje po ljubezni je veliko bolj pomembno za tvojo notranjo punčko, za tvojega notranjega otroka, kot za odraslo žensko v sedanjosti. Ker je tvoje iskanje ljubezni še vedno usmerjeno v preteklost, ti to vedno znova jemlje energijo v sedanjosti. Zato je tako zelo pomembno, da se pomiriš s svojim notranjim otrokom in postaneš starš sama sebi, namesto da ljubeče priznanje vedno znova iščeš v preteklosti.

In nato se znajdeš v prehodni fazi, kjer pričenjaš spet čutiti sebe, ko lahko izbereš globoko povezavo s sabo.

Značilnost prehode faze je frustracija glede orodij in tehnik, glede vsega, kar je včasih delovalo in kar naenkrat ne deluje več.

Možni simptomi so:
1. sita si tehnik, doseganja ciljev, rezultatov
2. zmedenost, ko ne veš več, kaj si sploh želiš
3. zlom v sebi, ko ugotoviš, da nimaš vpliva na realnost, da nimaš kontrole
4. vedno znova se preigravajo eni in isti vzorci

Vse to vodi v predajo, ko ugotoviš, da moraš začeti stvari delati na popolnoma nove načine. Iluzija razpada in zaveš se, da pot naprej vodi po poti duše. Vendar ni nujno, da veš kaj to pomeni.

Gre za premik iz glave v srce, oziroma za premik iz intelektualnega v izkustveno. Ta prehod iz zunanjega na notranje je to, kar se zdaj dogaja in kar nam povzroča obilico težav. V tem premiku je potrebno pogledati globoko vase, kajti globine vedno razkrijejo Resnico.

Vedno, ko smo v premiku, se moramo posloviti od nečesa starega, da naredimo prostor za novo.
Ženske smo bitja procesov, kar v praksi pomeni, da v procesu življenja stvari zaključujemo skozi rituale prehoda. Ko zaključiš z enim delom svojega življenja, je potrebno zapreti vrata in odpreti nova vrata. Vsako leto je potrebno zavestno zapreti vrata staremu letu in odpreti vrata novemu letu. In tudi na mesečni ravni ima ženska svoj cikel, kjer zapira vrata prejšnjemu mesecu in odpira vrata novemu mesecu.

Ko se poslovimo od nečesa starega, ustvarimo prostor za nekaj novega. Tako se odvija življenje skozi letne čase in čas zime je čas počitka, čas prenove.
Danes potrebo po prenovi občutijo številne ženske. Globoko v sebi čutijo potrebo po tem, da se rešijo starih navad, življenjskih vzorcev, enoličnosti življenja in same sebe na novo doživijo. Ženske hrepenimo po tem, da spoznamo nove plati svoje ženskosti, nove izraze svoje Ženske duše.

Pred nami je sveti čas leta. Čas, ki nam omogoči, da v tišini svojega srca najdemo stik s svojo pristnostjo, s tem, kdo jaz sem, v resnici. V sebi imaš v tem času možnost najti svojo celovitost, svojo polnost, svojo moč.

To je čas, ko lahko v sebi najdeš stik s tem, kar je pristno, s svojo avtentičnostjo, s svojimi vrednotami.

Vendar pa harmonija, ki nam jo to obdobje omogoča, ni nekaj samo po sebi umevnega. Z njo zlahka izgubimo stik, kadar nimamo dovolj svobode, da bi živele v skladu s svojimi notranjimi željami.

Zavestno soustvarjanje leta z zavezniki iz arhetipskega sveta, ki nam vsako leto odstrejo tančice v notranji svet, je izjemno potentno in blagodejno za žensko. Ko spoznaš, da te energija svetega prostora vedno drži, ti daje podporo in stabilnost, da se spuščaš v svoj notranji svet, veš, da se svet ne bo podrl, če si boš namenila vsak dan nekaj časa zase, za svojo prenovo.

V tem posvečenem času sem pripravila tri programe, ki ti lahko asistirajo v prebujanju.

Dragulj Ženske Duše je program, kjer skupaj potujemo skozi vse faze prebujenja in kjer predstavim štiri pomembne zaveznice na tej poti v globine same sebe. Več najdeš na povezavi tukaj…

Kreacija leta 2016 je program, kjer delim veščine in spoznanja o tem, kako na sijoče ženstveni način kreirati svoje leto. Skupaj kot skupina naredimo prostor za novo in aktiviramo sile, ki nas podpirajo v kreaciji. Več najdeš na povezavi tukaj…

Porajanje Sebe pa je program, ki te vodi skozi 22 dni popolne prenove v zadnjih 10 dneh decembra in 12 dneh v januarju, ko zavestno kreiramo leto. Prvih 12 dni januarja namreč predstavlja zametek 12 mesecev leta, ki je pred nami. 12 svetih dni Božiča kot skupina izkoristimo za zdravljenje vseh telesnih sistemov in notranjo prenovo v skladu s priporočili za vsak dan, ki jih prejmejo vse udeleženke druženja. Več najdeš na povezavi tukaj…

Leto 2016 bo leto akcije, leto, ko bo moška energija v ospredju in pomembno je, da ustvarimo notranjo stabilnost, svojo alkemično posodo, ki nas bo držala skozi vse leto.

Želim ti sijajno, čarobno, božansko leto 2016 in ne glede na to ali ga boš kreirala z mano, v skupini ali sama, ti želim izjemno Kreacijo!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja