LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT -- "Internal Affairs"  Episode 1504 -- Pictured: Mariska Hargitay as Detective Olivia Benson -- (Photo by: Michael Parmelee/NBC/NBCU Photo Bank)

8 stvari, za katere sem prestara

“Prestar sem za to sranje.” — Detective Roger Murtaugh

Moj um ne dojema, da sem stara 52 let. Še vedno se počutim, kot bi jih imela 31. Moje telo pa se zaveda števila let, ki sem jih preživela.

So stvari, za katere sem prestara. Čas resnično spremeni človeka in to kar prepoznavam je, da je lažje sprejeti te spremembe, kot se boriti z njimi.

To so stvari za katere je moja ladja že odplula 🙂

Prestara sem, da molčim

Ne želim več molčati, kadar mi nekdo reče nekaj, kar mi ni všeč. Ne želim kimati in se strinjati z vsakim samozadostnim in neumnim človekom. Ne želim občutiti krivice. Ko vidim, da nekaj ni v redu, želim na glas povedati, ker je življenje postalo prekratko, da bi o krivici molčali.

Prestara sem, da me skrbi, kako me vidijo drugi ljudje
Že leta zavidam moškim, ker se jim ni treba barvati vsakih 20 dni, da bi skrili sive lase. Ni se jim treba zjutraj pudrati, da bi prekrili gube, ki so nastale od skrbi in smeha.

Zdaj sem dovolj stara in vem, da sem najlepša taka, kakršno me je bog ustvaril.
Imam število gub, siva sem, a sem šele zdaj zadovoljna s tem, kakršna sem.

Vprašanje: Kaj bodo pa ljudje rekli? Se me ne tiče že nekaj časa in hvala bogu, saj so ti ljudje postali zame nepomembni, zato opazk ne slišim več.

Prestara sem za drobne grehe
Zdaj sem dovolj stara, da imam le grehe. Kozarec vina zvečer je postala moja molitev. Nedeljski sladoled sem preimenovala v greh: sladoled vsak dan. Tako zdaj uživam v svojih grehih, ki niso več mali.

Prestara sem za neudobno obutev

Gledam, da me nič več ne tišči in omejuje. Moje gibanje so leta dolgo omejevale visoke pete. Nisem se mogla gibati tako, kot sem želela. Vedno me je kaj žuljilo, bolelo. Zdaj nosim le ravne podplate.

Prestara sem, da se opravičujem za nepospravljeno stanovanje

Nepospravljeno je, ker imam pametnejše stvari, s katerimi se ukvarjam, namesto da čistim. Zato hiša nikoli več ni čista kot lekarna.

Prestara sem za zbiranje stvari v hiši.

Ne zbiram in ne čuvam ničesar več. Če ne bi pravočasno začela odmetavati starih papirjev, škatel in garderobe, do zdaj ne bi bilo zame več prostora. Spomine čuvam le v glavi.

Prestara sem, da bi se družila z ljudmi, ki mi niso všeč

Zakaj naj trpim neke ljudi, ki mi gredo na živce? Naj uživajo v svoji hiši.
Dovolj sem stara, da vem, kdo mi ugaja in kdo ne. Kdor mi ne ugaja, me ne bo več videl.

Prestara sem, da iščem dobro v vsakem človeku
Zakaj bi izgubljala čas? Vsi ljudje niso dobri. To je enostavno.
Če je kdo napravil nekaj zlega, ga ne mislim opravičevati. Dela govorijo več kot besede.
Dovolj sem stara, da rečem: Dragi moj, ti nisi dober človek.
In grem dalje.

Zapisala Michelle Combs
Original zapis najdeš na spletni povezavi tukaj >>>

 

4 odzivi na “8 stvari, za katere sem prestara”

  1. Zelo mi je všeč in se popolnoma strinjam s tem, kar je napisano.
    Vse dobro vam želim Taja in zahvaljujem se vam za vse, kar mi pošiljate!

    1. Kako dobro dene, če upoštevaš teh 8 stvari ugotoviš, ko jih tudi udejanjiš. In jaaaa, res je. Prestara sem tudi za to, da tega ne bi upoštevala, se zavedala. Hvala!

  2. to so znaki staranja v glavi…jaz pri svojih 53 letih pa še vedno rada obujem čevlje z visoko peto in znam hoditi lepo z njimi in ne bolijo me noge.kupujem pa samo udobne in usnjene čevlje…pri 30-tih sem obula tudi plastiko. in ja, še vedno se rada naličim, pa ne zato, da bi skrila gube…sem si všeč kakršna sem.povdarim pa s kozmetiko kar je lepega.ŽENSKA MORA BITI NEGOVANA TUDI PO 50 LETU STAROSTI. in ne sme reči, kaj me briga, kaj si drugi mislijo.konec koncev, če si v srcu in duši mlad, želiš ugajati…roko na srce, drage dame. z vsem ostalim napisanim pa se močno strinjam..predvsem znam reči NE.lep pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja